Βέροια

Ψηφιοποίηση Αρχείου Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας. Τα πρώτα αποτελέσματα (1945-1949)

Η ψηφιοποίηση του Αρχείου των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε στην 5/2015 συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας με την 111/2015 απόφασή του. Το χρονικό εύρος του Project αφορά τα έτη 1946-1996, οπότε και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου καταγράφονται και βρίσκονται αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικά μέσα.

Ήδη, μέχρι στιγμής έχουν ψηφιοποιηθεί οι αποφάσεις των ετών 1946 – 1949. Οι αποφάσεις αρχικά ταξινομήθηκαν κατά σειρά, κωδικοποιήθηκαν, καταγράφηκαν, περιγράφηκαν, ψηφιοποιήθηκαν και τελικά αναρτηθήκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα veriahistory.gr.

Μέσα από τις αποφάσεις του Δ.Σ. απορρέουν συμπεράσματα που σχετίζονται με την πολιτική, την οικονομική, την κοινωνική ζωή της πόλης, τις υποδομές που δημιουργούνταν εκείνο το διάστημα κ.α.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την ψηφιοποίηση του Αρχείου παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Κ.Ε.Π.Α. κ. Εμμανουήλ Ξυνάδα.

Οι αποφάσεις των ετών 1946-1949 βρίσκονται αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας www.veriahistory.gr.

arxeio

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας