Αθλητικά Βέροια

Την πρόκριση πανηγύρισε στο Κράνσονταρ της Ρωσίας ο Φίλιππος Βέροιας – Δηλώσεις – photo

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ πανηγύρισε στο Κράνσονταρ της Ρωσίας, ο Φίλιππος. Στον επαναληπτικό, οι Ρώσοι επικράτησαν με 31-26 αλλά ο Φίλιππος προστάτεψε την διαφορά του πρώτου ματς (35-29) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Φίλιππος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και το προβάδισμα στο σκορ (11-14 ημίχρονο).

Στο δεύτερο μέρος οι Ρώσοι πίεσαν για να διεκδικήσουν το ματς. Εκμεταλλευόμενοι την κόπωση κυρίως του Φιλίππου, μείωσαν σε 15-16 στο 37′ ισοφάρισαν στο 44’ σε 19-19 και πέρασαν μπροστά με 22-20 στο 48′. Ο Φίλιππος αντέδρασε και ηγέτη τον Σανίκη μείωσε σε 23-22 στο 52’. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Βεροιώτης ίντερ χτύπησε σκοράροντας και αποσύρθηκε. Χωρίς Σανίκη η επίθεση του Φιλίππου είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα και οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 26-23 στο 53′, 28-24 στο 58′ και 29-24 στο 59′. Την παρτίδα έσωσε ο Αποστολίδης ο οποίος μείωσε σε 29-25 ένα λεπτό πριν το τέλος και ο Βεσελίνοβιτς ο οποίος μείωσε σε 30-26 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Οι Ρώσοι έβαλαν ένα ακόμη γκολ και το ματς τελείωσε 31-26.

Στην επόμενη φάση ο Φίλιππος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Το πρώτο ματς (21 ή 22 Νοεμβρίου) στην Αθήνα και το δεύτερο στην Βέροια (28 ή 29 Νοεμβρίου).
Η διοίκηση και οι φίλοι του Φιλίππου θα υποδεχθούν την ομάδα την Δευτέρα το βράδυ στο ξενοδοχείο Αιγές.

1

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Κώστας Τούτσης): Ζλατάνος, Αλμπανίδης, Ανανιάδης, Αποστολίδης 2, Αρβανιτίδης, Χαραλαμπίδης, Δεληγιάννης, Δραγκόλας 2, Ευαγγελόπουλος, Μαστορογιάννης 3, Μιχαηλίδης 1, Παντελίδης, Παπαδόπουλος 2, Σανίκης 12, Βεσελίνοβιτς 4.

ΣΚΙΦ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Αλεξάντερ Φρολόβ): Αρχιμπάσοφ 2, Μπλίζνοφ, Γκαράεβ 2, Κάρλοβ 7, Κασάτκιν, Κλούκο 1, Κοπόσοβ 1, Πασένοφ 3, Πτσενίκνικοφ 4, Σελούνκο, Σκουρίνσκλι 6, Σβιστούνοφ, Βολκόβ 3, Βολομπούιεφ 2, Βορομπέφ, Ζαμπολότιν.
Διαιτητές: Ντοϊτσίνοφ, Γκορέτσοφ (Βουλγαρία), Δίλεπτες: 3-4, Πέναλτι: 1/4-1/2.

5

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ικανοποιημένος από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ ήταν μετά το δεύτερο ματς στο Κράσνονταρ ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης. Στις δηλώσεις του σημείωσε: «Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και παρά την κλειστή άμυνα των αντιπάλων ανταποκριθήκαμε καλά στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ελέγξαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε το προβάδισμα στο σκορ. Μέχρι το 45’ είχαμε τον έλεγχο. Από εκεί τα χαμένα πέναλτι και ο τραυματισμός του Σανίκη μας πίεσαν αλλά η ομάδα βρήκε λύσεις και με γκολ του Αποστολίδη και του Βεσελίνοβιτς κλείδωσε την πρόκριση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό που καταφέραμε. Έχουμε πολύ καλή πορεία στην Ελλάδα και σημειώσαμε μια μεγάλη πρόκριση στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και άλλες διακρίσεις».

Οι τραυματίες
Δυο τραυματισμούς είχε στα ματς με την Κράσνονταρ ο Φίλιππος. Ο Μπάμπης Ανανιάδης υπέστη βαρύ διάστρεμμα στο ματς του Σαββάτου και δεν έπαιξε καθόλου την Κυριακή. Ο Γρηγόρης Σανίκης αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στο γόνατο. Στην φάση που σκόραρε στο 52’ ένιωσε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και αποσύρθηκε. Θα εξεταστεί την Τρίτη από τους γιατρούς.

 

2

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας