Κόσμος

Τσίπρας: Είμαστε γενναίοι και αισιόδοξοι

ellada-tsipras-aisiodoxos-gia-syn-kor-19-06-15

Δήλωσε στους ομογενείς της Αγ. Πετρούπολης, στη Ρωσία

Για γενναιότητα της Ελλάδας στο πεδίο της μάχης των ευρω-διαπραγματεύσεων για τη διαχείριση του χρέους, έκανε λόγο νωρίτερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή του με ομογενείς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, δίνοντας έμφαση στον αγώνα της κυβέρνησης για ολική αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική έκβαση της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας (αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αδιεξόδου του Eurogroup) που, όπως πιστεύει, θα φέρει την …πολυπόθητη συμφωνία με τους εταίρους.

Στο δρόμο για συμφωνία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: «…H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία. Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν. Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ…».

Συνάντηση με Πούτιν

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16:15, ενώ νωρίτερα θα μιλήσει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο