Σχόλια

Περί …πατριωτισμού, για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κατά των τουρκικών γενοκτονιών

Topika-Sxolia-peri-patriotismou-genoktonies

Για ακόμη μια φορά ανέβηκαν οι τόνοι, χτυπώντας “κόκκινο” στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των γενοκτονιών Ποντίων και Αρμενίων από τους Τούρκους, καθώς οι τοποθετήσεις του Γιάννη Παπαγιάννη, αλλά και της συζύγου του δια του τοπικού Τύπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που δείχνουν το Δήμαρχο Βέροιας να ζητά την αφαίρεση του όρου “Αλησμόνητες Πατρίδες”, έκαναν… “Τούρκους”, τόσο τον ίδιο τον Κώστα Βοργιαζίδη, όσο και το Νίκο Μαυροκεφαλίδη, που απευθυνόμενος στον ίδιο τον κ. Παπαγιάννη, επικαλούμενος και την ποντιακή του καταγωγή και την αδιάψευστη πληροφόρηση από την οικογένεια του, για τις αλήθειες των γενοκτονιών, καταδίκασε τους …κατ’ επάγγελμα πατριωτισμούς, υπογραμμίζοντας ότι δεν ευθύνεται η πλειονότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, που η κοινωνία της Βέροιας δεν τον εξέλεξε Δήμαρχο.

Από την άλλη ο κ. Βοργιαζίδης, εμφανώς παροργισμένος, καταδίκασε την αντιπολιτευτική τακτική Παπαγιάννη, η οποία, όπως είπε, αποτελεί πλέον… οικογενειακή υπόθεση.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από την άλλη, έκανε λόγο για εθνικιστικές ρητορείες του ψηφίσματος, με παρερμηνεία της ουσίας των γενοκτονιών, που αποτελεί πολιτικό ζήτημα εξυπηρέτησης μονοπωλιακών συμφερόντων, ενόψει της διεξαγωγής Παγκοσμίων Πολέμων, δήλωση που “ερέθισε” τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού Γιώργο Σοφιανίδη, ο οποίος απάντησε κοφτά ότι η εξόντωση 350.000 αμάχων δεν είναι ζήτημα μονοπωλιακών συμφερόντων αλλά συνιστά αιτία διαμαρτυρίας και απαίτησης της αναγνώρισης ενός παγκοσμίων διαστάσεων εγκλήματος.

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας