Βέροια Επιστήμη

«Η Χωρική Ταυτότητα της Ευρωπαϊκής Πόλης μέσα από τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης»

Epistimi-papari-paroysiasi-vivliou

Παρουσίαση του βιβλίου – διδακτορικής διατριβής της Αναστασίας Μ. Πάπαρη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 η παρουσίαση του βιβλίου – διδακτορικής διατριβής της Αναστασίας Μ. Πάπαρη με θέμα «Η Χωρική Ταυτότητα της Ευρωπαϊκής Πόλης μέσα από τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δ. Βέροιας.

Αναγνώστηκαν μηνύματα των α) Σπύρου Μερκούρη, προέδρου της Αθήνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1985 και β) Αλεξάνδρας Καραδήμου – Γερόλυμπου, ομότ. καθηγήτριας πολεοδομίας Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. Την έκδοση προλόγισαν οι α) Αντώνης Μπουσμπούκης, ομότ. Καθηγητής Α.Π.Θ. και β) Κωνσταντίνος – Βίκτωρ Σπυριδωνίδης, Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.

Παρευρέθηκαν: Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμονα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας κ. Κων/νος Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Βοργιαζίδης, εκπρόσωπος της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. ά.

Η συγγραφέας επιθυμεί να ευχαριστήσει τις τοπικές αρχές, που την τίμησαν με την παρουσία τους, την Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της οποίας τέθηκε η εκδήλωση, τους καθηγητές κ. Αντ. Μπουσμπούκη και Κων/νο – Βίκτωρα Σπυριδωνίδη, που με τον λόγο και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση, που ακολούθησε, συνέβαλαν ουσιαστικά στην κατανόηση του θέματος από το ακροατήριο, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Δ. Βέροιας και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σοφιανίδη, την κ. Π. Φιρτινίδου, διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου, το κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας υπό τον κ. Λ. Μπέκιο και τους χορηγούς (Εκδοτικός Οίκος ‘Γράφημα’, το ανθοπωλείο ‘Δημήτρης’, το αρτοποιείο ‘Κόγιας’ και το εστιατόριο ‘Masna’ – Εληά). Εκφράζει επίσης τις θερμές ευχαριστίες της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που συνέβαλαν με υποδειγματικό τρόπο στην ενημέρωση του κοινού και στην καταγραφή της εκδήλωσης.

Το βιβλίο, λόγω του μεγέθους του (796 σελίδες κείμενο και 163 γραφήματα, διαγράμματα και σχήματα, 87 εικόνες και φωτογραφίες, 74 πίνακες, 24 σχέδια και 101 χάρτες, σύνολο 1.140 σελίδες με σημειώσεις, βιβλιογραφία και παραρτήματα), διατίθεται σε μορφή ψηφιοποιημένου δίσκου (CD / e-Book) από τη συγγραφέα. Εκτός από την διδακτορική διατριβή, ανα-σελιδοποιημένη με ένθετο το σύνολο του οπτικού υλικού, το CD περιλαμβάνει επίσης: α) μια παρουσίαση με 66 slides σε power-point με υλικό για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από τη γέννησή του (1985) μέχρι και τη νέα περίοδο 2020 – 2033 (οφέλη, κλειδιά επιτυχίας κλπ.), περί τους 80 συνδέσμους για τις δέκα πόλεις – Πολιτιστικές Πρωτεύουσες από το 2011 μέχρι και το 2015, άρθρο της συγγραφέα στο συνέδριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τίτλο ‘Αστικότητα, Καταληπτότητα, Αστική Χωρική Ταυτότητα: Αποκαλύπτοντας τις κρυμμένες ποιότητες του Δημόσιου Αστικού Χώρου’, καθώς και μια ολιγόλεπτη ταινία για τον θεσμό της Π.Π.Ε. Τηλ: 23310 67846, Κιν.: 6979484159 & Ε-mail: anastpapa@teemail.gr.

banner-article

Ροη ειδήσεων