Πολιτική

Ηρώ Διώτη: “Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το λαό μπροστά”

2014-12-13-Politiki-dioti

Συνέντευξη Τύπου της Βουλευτού Λάρισας, στη Βέροια

Κωστής Χαλάτσης
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες βράδυ, προγραμματισμένη εκ της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, η βουλευτής Λάρισας του κόμματος Ηρώ Διώτη, στο πλαίσιο ημερήσιας επίσκεψής της στην Ημαθία ως επικεφαλής κλιμακίου για περιβαλλοντικά θέματα. Ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια της χθεσινής (12-12-14) μέρας είχε επαφές με τις Δημοτικές Αρχές Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα είπε η βουλευτής, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με αιχμή του δόρατος την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ή – κατά τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ – την προσφυγή της χώρας στις κάλπες, προηγήθηκαν της χθεσινής περιοδείας στην Ημαθία η οποία ήταν προγραμματισμένη προ καιρού, ωστόσο της δόθηκε η ευκαιρία, αφενός να γνωρίσει από κοντά τα τρέχοντα αλλά και χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού με πρώτο τις πλημμύρες Λουδία και Τάφρου ’66 αλλά και της συνολικής πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, για την οποία, όπως σημείωσε τόσο η ίδια όσο και τα στελέχη που την πλαισίωναν στο πάνελ της συνέντευξης, ο Τομέας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ειδικό σχεδιασμό ανακύκλωσης και οικονομίας και όχι απλώς μια συμβατική διαχείριση καύσης ή υγειονομικής ταφής, ως είθισται.

Μάλιστα εστίασε η κ. Διώτη γενικότερα στα περιβαλλοντικά, ως εργαλεία μιας κεντρικής πολιτικής του κόμματος αναφορικά με μια άλλη πρόταση, όχι μόνο οικολογίας αλλά οικονομίας και ανάπτυξης που θα επιφέρει στον τόπο αλυσιδωτά οφέλη, εν τη εφαρμογή της.

Σε αυτή την κατεύθυνση η βουλευτής πρόταξε την εκποίηση των κοινωνικών πόρων στη βάση ενός χωροταξικού σχεδιασμού, με γνώμονα την κοινωνικοποίηση των αγαθών, κάτι που σήμερα δεν είναι αυτονόητο καθώς αυτά (ρεύμα, νερό κλπ) λυμαίνεται κατ’ αποκλειστικότητα και άκριτα η ιδιωτική πρωτοβουλία σε ένα στενό μνημονιακό περιβάλλον δεσμεύσεων από το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να βγάλει τη χώρα από την επομένη των εκλογών. Όσον αφορά την εκλογολογία των ημερών παρατήρησε ότι η Κυβέρνηση είναι πλέον ανίκανη να διαχειριστεί επιπλέον βάρη νέων μέτρων και ως εκ τούτου ερμηνεύεται η επίσπευση των εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε αυτό το πλαίσιο ήδη κινείται τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι συν αυτώ, τρομοκρατικά απέναντι στον κόσμο.

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο η προβολή του ενδεχομένου ανάληψης της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ «τρομάζει» ή διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα, η κ. Διώτη απάντησε επί λέξει: «Είμαι στη Βουλή από το 2009 και δεν έχω δει ακόμα μια… επένδυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διώξει τους επενδυτές;» και συμπλήρωσε ότι η ίδια η Κυβέρνηση που δεν έχει την πληρότητα των 180 ψήφων είναι τρομοκρατημένη και ο κατευθυνόμενος πανικός μεγεθύνεται κι από τα μεγάλα ΜΜΕ που παίζουν καταφατικά το παιχνίδι της.

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με το αν και ο λαός θέλει εκλογές, ασχέτως αν θέλει διακαώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Διώτη απάντησε ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον ίδιο τον κόσμο και όχι τόσο οι διάφορες δειγματοληπτικές μετρήσεις. Και το μήνυμα που εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πανελλήνιες εξορμήσεις του είναι ότι ο λαός θέλει εκλογές και μάλιστα όλοι ρωτάνε τα στελέχη του πότε θα γίνουν.

Τέλος σε ό,τι αφορά την μετεκλογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές και το μνημόνιο είπε πως αυτόματη κατάργηση δεν γίνεται, καθώς δεν πρόκειται για ένα… άρθρο αλλά και ένα πακέτο εκατοντάδων νόμων που θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά και να αντικατασταθούν από άλλους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που διατύπωσε το κόμμα, ενώ όπως είπε μπούσουλας της πολιτικής που θα ακολουθηθεί είναι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας