Οικονομία

Σήμερα τα εκκαθαριστικά “φωτιά” του ΕΝΦΙΑ

2014-08-01-oikonomia-e9-kai-enfia

Ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν Ε9 με λανθασμένα στοιχεία θα λάβουν σήμερα εκκαθαριστικά-«φωτιά»

– Τροποιητικές δηλώσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου –
Μέχρι τότε θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν διευκρινίζεται πότε θα πάρουν πίσω τον επιπλέον φόρο που θα πληρώσουν λόγω των λαθών.

Ενιαίο φόρο-μαμούθ καλούνται να πληρώσουν στην εφορία χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς ο υπολογισμός του από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έγινε με βάση την πραγματική περιουσιακή κατάσταση των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων υπέβαλαν Ε9 με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία, ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις δυσμενέστερες παραδοχές για τον υπόχρεο, επιβαρύνοντάς τον με υψηλότερο φόρο.

Ετσι, το σοκ για τους ιδιοκτήτες από τα εκκαθαριστικά σημειώματα του «χαρατσιού» που θα εκδοθούν σήμερα και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του taxisnet θα είναι μεγάλο, καθώς θα είναι αρκούντως φουσκωμένα…

Από την άλλη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) «νίπτει τας χείρας της» για τις εξωφρενικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν για τους υπόχρεους και «πετάει» το «μπαλάκι» των ευθυνών στους ίδιους, λέγοντας ότι «είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία των ακινήτων τους στο Ε9».

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών είναι τι θα γίνει με τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά και αν οι φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω φέτος ή το 2015 τον επιπλέον φόρο που θα πληρώσουν λόγω των λαθών. η.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν, όταν θα διαβάσουν το εκκαθαριστικό, να εντοπίσουν σε ποια ακίνητα η ΓΓΔΕ επισημαίνει πως υπάρχουν ελλείψεις και να προβούν στην απαραίτητη διόρθωση μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων