Αθλητικά Βέροια

Ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας για τον 12ο Φιλίππειο Δρόμο 2025 που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία

Την Κυριακή 14/12/2025 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο αγωνιστικών εκδηλώσεων του 12ου Φιλίππειου δρόμου με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Έχοντας πια καθιερωθεί ως διήμερο αθλητικό event , ο Φιλίππειος δρόμος άνοιξε τις πόρτες του, το  Σάββατο 13/12 με την εκκίνηση στις 18:00 των 1000μ ηλικιών δημοτικού Σχολείου (Δ’ Ε’ & ΣΤ’) , στις 18:15 δόθηκε η εκκίνηση των 2000μ παιδιών ηλικίας Γυμνασίου και τέλος στις 18:35ξεκίνησε ο αγώνας των 5χλμ . Το σύνολο των συμμετεχόντων και στα 3 Νυχτερινά αγωνίσματα άγγιξε τους  600δρομείς: 150 στα Δημοτικά – 90 στα Γυμνάσια και 350 στα 5χλμ)

Την επόμενη ημέρα Κυριακή  14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε  ο κεντρικός αγώνας του12ουΦιλίππειου δρόμου (Βεργίνα – Φράγμα Αλιάκμονα – Βέροια) 14,5km . Μία διοργάνωση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις.

10 Λεωφορεία χρειάστηκαν για την μετακίνηση των δρομέων από την  Βέροια στην Βεργίνα (εκκίνηση). Ένα φορτηγό αυτοκίνητο επέστρεψε με ασφάλεια τον ρουχισμό των δρομέων στην Βέροια στον χώρο του τερματισμού .

600 δρομείς στήθηκαν  στην γραμμή εκκίνησης ενώ 740 ήταν οι εγγραφές.

200 εθελοντές συνετέλεσαν ώστε να γίνει μία όμορφη διοργάνωση.

Η συμβολή της τροχαίας ήταν πραγματικά υποδειγματική και αποτελεσματική κατά την διάρκεια του αγώνα.  Αξίζει να ευχαριστήσουμε τον Αστυνομικό διευθυντή κο Καλογερόπουλο Ανδρέα για την παραχώρηση μεγάλης δύναμης στην τροχαία, επίσης  την Διοικήτρια  της τροχαίας Βέροιας κα Παναγιώτα Καρρά και τον υποδιοικητή Παρούτογλου Ιωσήφ  για την υλοποίηση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού .

Η Δημοτική αστυνομία ήταν παρούσα από το πρωί ρυθμίζοντας την κυκλοφορία αλλά και προσφέροντας την βοήθεια της για να γίνει σωστή σήμανση μέσα στην πόλη, στις περιοχές που θα γινόταν οι βραδινοί αγώνες. H  προϊσταμένη κα Σιακαβάρα Ελένη ηγήθηκε της δράσης και τις 2 ημέρες.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ για την συμβολή της στην διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες στη ΔΕΗ Βέροιας που κάθε χρόνο καλωσορίζει τους δρομείς, επιτρέποντας τη διέλευση των δρομέων μέσα από το πέταλο της τεχνητής λίμνης Αλιάκμονα .

Ο τοπικός τύπος κάλυψε το γεγονός επαγγελματικά και ήταν παρών  σε όλη την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων απογειώνοντας  το κύρος και την εικόνα της διοργάνωσης ικανοποιώνταςτις υψηλές προσδοκίες των διοργανωτών.  Αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε, τον Πληροφοριοδότη, τον Βεροιώτη , τον Λαό, το SportsFan, την Φαρέτρα για την άμεση διάθεση όλου του ψηφιακού υλικού (φωτογραφικού και Βίντεο ) των αγώνων καθώς και τον Ντάμτσιος Βαγγέλης για την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εθελοντές του Συλλόγου δρομέων Βέροιας, οι οποίοι τόσο το διήμερο του αγώναόσο και τις προηγούμενες  ήταν παρόντες  στην προετοιμασία του . Συγχαρητήρια επίσης ανήκουν στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες O.K.A. Βικέλα με εκπρόσωπο τον Κελεπούρη Νικόλαο για την εθελοντική τους δράση, στους εθελοντές των διαφόρων κοινωνικών φορέων  η συλλόγων  αλλά και σε  μεμονωμένους πολίτες . Το εθελοντικό παρόν τους όπως και τις περασμένες 4 χρονιές έδωσαν:

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας

Ο πολιτιστικός Σύλλογος της κοινότητας Αγ. Βαρβάρας με εκπρόσωπο τον κο Κουτσιαντή Σπύρο

Το σώμα προσκόπων Βέροιας (5ο σύστημα προσκόπων)

Την υπηρεσία της Αρχαιολογίας Βέροιας για την συμμετοχή υπαλλήλου ως εθελοντής διαδρομής.

Ολοι τους διέθεσαν κριτές διαδρομής και συντέλεσαν στην άρτια τροχονόμευση κατά τη διεξαγωγή των αγώνων εντός και εκτός της πόλης της Βέροιας.

Τον Σύλλογο Ψηφιδωτό για την διάθεση κιγκλιδωμάτων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές Γιατρούς κ. Αποστολίδη Δημήτρη (Παθολόγο) , κ. Τσακελιδη Γιώργο (παιδίατρο) , κ. Τσολακίδη Αντώνη (παιδίατρο), και το κέντρο υγείας Βέροιας για την διάθεση της νοσηλεύτριας Τσισμετζή Δήμητρας .

Ευχαριστούμε επίσης την ιδιωτική  κλινική ‘’Ευαγγελισμός’’  για την παραχώρηση  ασθενοφόρου που συνόδευε σε όλη την διαδρομή τους δρομείς. Το παρόν της για μία ακόμη χρονιά έδωσε η ομάδα διασωστών Καλαμαριάς ΟΜΑΚ.

Οι θεσμικοί παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα θα μπορούσαν να ταλαιπωρήσουν και να δυσκολέψουν την διοργάνωση .

Τεράστια ήταν η συμβολή τουΔήμαρχου της πόλης μας, κου Βοργιατζίδη Κων/νου που παρακολουθούσε από κοντά τις προετοιμασίες και με την συμβολή του ξεπεράστηκαν πολλά προβλήματα. Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας, διοργανώτρια της διοργάνωσης βοήθησε όπου χρειαζόταν με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου κου Τζαφερόπουλου Μιχάλη και του συνεργάτη του κου Τζιμούρτου Δημήτρη όπως επίσης και τους  εργαζόμενοι της. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας. Η Αντιδημαρχία καθαριότητας  με τον Αντιδήμαρχο κ.Παπαδόπουλο Βασίλη παρακολουθούσε  την διοργάνωση από κοντά και τις 2 ημέρες  με την παραχώρηση οχημάτων και εργαζομένων για τις δύσκολες εργασίες. Παρούσα στις ανάγκες της διοργάνωσης ήταν και Αντιδημαρχεία Τουρισμού  ‘’DicoverVeria’’ με τον Αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Ασλανίδη.

Συντονιστές όλης της διοργάνωσης ήταν οι Κελεπούρης Νίκος και Καραγιάννης Γιάννης προπονητές και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου δρομέων Βέροιας και οι Τσιάρας Βασίλης και Χασιούρας Ιωάννης (ο πρώην και ο νυν πρόεδροι του Σ.Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ) αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου Κουκουτέγου Κατερίνα , Ορφανίδης Στέφανος Μηνάς Πέτρος, και άλλα 30 μέλη.

Αναμνηστικά δώρα περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό: Αναμνηστικό μετάλλιο, μπλούζα dryfit και διατροφικά προϊόντα όπως μπανάνες ,κρουασάν, νερό.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ του 12ουΦιλίππειου δρόμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσειόλους  τους χορηγούς, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας . Με την οικονομική και υλική ενίσχυση τους συνέβαλαν στην υλοποίηση μιας προσπάθειας για άριστη διοργάνωση .

ΧΟΡΗΓΟΙ :

Cosmos sport : κατάστημα αθλητικών ειδών

GOODYS Burger House

Την εξαγωγική εταιρεία SANIAE‘’ μπανάνες Dole’’

Φροντιστήριο ΕΝΑ – Όμιλος

Νερά Μακεδονίας – Παικο

MCOZA

Σωματείο καταστηματαρχών cafe

LIDO Ζαχαροπλαστείο

Αγροτικός Συνεταιρισμός ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ

Κρουασάν ‘’Afto’’

Φλαμουριές (Ταβέρνα)

ΒΕΡΓΙΩΤΙΚΟ‘’Restaurant’’

Σχολή οδηγών ‘’Κοτίδης’’

Ιδιωτικό ΚΤΕΟ (Μαυρίδης – Ψαρας)

ΚΑΛΙΑΡΙΔΗΣ (υγρά καύσιμα)

Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ

Ταβερνα Ψαροπουλα

MONDS Αθλητικό κατάστημα ορειβατικά είδη

Café Bar ‘’MALL’’

Floretta (drinkery& cafeteria)

Φούρνος Σαλαπασίδη

ΤΣΑΜΗΤΡΟΣ  (Λογιστικο γραφείο)

ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ Κατασκευαστικη

Υποστηρικτές της διοργάνωσης με προσφορά  Υπηρεσιών και υλικών

Την Ιδιωτική Κλινική Ευαγγελισμός για την παραχώρηση ασθενοφόρου καθ’ ολη την διάρκειατων αγώνων

Την εταιρεία TOYOTAκαι την αντιπροσωπεία Toyotα  – Ποδας για την παραχώρηση 4Χ4 αυτοκινήτου TOYTAHILUX, για την εξυπηρέτηση της διοργάνωσης .

Το γεωπονικό κέντρο Βέροιας του Γκαλίτσιου Θεόδωρου για την παραχώρηση του 4Χ4 της εταιρείας για την εξυπηρέτηση της διοργάνωσης.

Την εταιρεία Agrogea (γεωπονική εταιρία αγροτικών εφοδίων) του Παύλου Αβεστα για την παραχώρηση του Βαν της εταιρείας για την εξυπηρέτηση της διοργάνωσης .

Τέλος, ευχαριστούμετους φίλαθλους  πολίτες της Βέροιας που παρακολούθησαν και ενίσχυσαν τις προσπάθειες των αθλητών, αλλά και όλους τους δρομείς κάθε ηλικίας που έλαβαν μέρος στους αγώνες του 12ουΦιλίππειου Δρόμου 2025, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2026 , αισίως για τη 13η κατά σειρά Διοργάνωση.

 

 

 

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ