Βέροια Ρεπορτάζ

Βέροια: Πορεία για το Πολυτεχνείο / “Το Πολυτεχνείο ζει στους σύγχρονους αγώνες”

Στην Πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας συγκεντρώθηκαν φορείς, για να δείξουν με την πορεία που ακολούθησε πως το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να ζει μέσα στις συνειδήσεις αλλά και στους αγώνες.

Οι εκπαιδευτικοί, που εκπροσωπήθηκαν από τον  ΣΕΠΕ Ημαθίας , (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), την ΕΛΜΕ Ημαθίας, (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και οι εργάτες από το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας “Γιώργος Βουτυράς” συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία στις 6 το απόγευμα και η πορεία ξεκίνησε στις 6.30.

Στην πορεία ακολούθησαν και μέλη του “Ρουβίκωνα” σε ξεχωριστό μπλοκ. 

Τα συνθήματα που εναλλάσσονταν από τούς διαδηλωτές θύμιζαν πως τα συνθήματα εκείνα του Πολυτεχνείου εξακολουθούν να είναι ζητούμενο και σήμερα.  Η Παιδεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ίσως σοβαρότερα από ποτέ, η ακρίβεια γονατίζει τον λαό και η εθνική ανεξαρτησία είναι κενό γράμμα, αφού η Ελλάδα είναι δεμένη στο άρμα των Δυνατών.

Οι διαδηλωτές διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως συνεχίζοντας να διαμαρτύρονται με ηχηρά συνθήματα, θυμίζοντας πως το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή αλλά ξεσηκωμός.  

far

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………..

…………..

banner-article

Ροη ειδήσεων