Ελλάδα Κοινωνία

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά: «Μας έλεγαν μη σας νοιάζει, εσείς να παίρνετε τις επιδοτήσεις, τα υπόλοιπα είναι δικό μας θέμα» | video

Ανησυχούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων για το μέλλον των επιδοτήσεων μετά το κόψιμο της «τεχνικής λύσης» και ζητούν απαντήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διαμηνύοντας ότι δεν θα πληρώσει ο αγροτικός κόσμος το σκάνδαλο

Στα Χανιά, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του ν. Χανίων στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον αντιπρόεδρο, Μανούσο Σταυριανουδάκη, να σημειώνει:

«Πρέπει να μας απαντήσουν για το πώς θα δίνουν τις επιδοτήσεις από δω και πέρα. Ως τώρα υπήρχε η τεχνική λύση που εφαρμοζόταν με νόμιμο τρόπο και δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα εφόσν είχαμε τα δικά μας χωράφια» ενώ εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της τεχνικής λύσης, σημείωσε:

«Εμάς το σύστημα μας πέταξε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όπως μας έλεγαν με νόμιμο τρόπο μετακινήθηκαν τα δικαιώματά μας σε άλλους νόμους ώστε να μπορέσουμε να τα ενεργοποιήσουμε (…) τώρα ο Υπουργός έχει δηλώσει ότι η τεχνική λύση σταματάει και θέλουμε απαντήσεις για το πώς θα πάρουμε τις επιδοτήσεις.

«Μας έλεγαν, μη σας νοιάζει, εσείς να παίρνετε τις επιδοτήσεις, τα υπόλοιπα είναι δικό μας θέμα. Δεν ξέρουμε ούτε πού είμαστε δηλωμένοι» ανέφερε μεταφέροντας την απόγνωση του αγροτικού κόσμου: «Είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα γιατί οι επιδοτήσεις είναι το κέρδος μας. Αν σταματήσουν οι επιδοτήσεις δεν θα επιβιώσει ο κλάδος.»

Την ανησυχία του μετέφερε και ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου πρώην δήμου Αρμένων, Γιάννης Κατσαρός:

«Η μήτρα που γεννάει το πρόβλημα είναι η ΚΑΠ» σημείωσε ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Κώστας Λιλικάκης που αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που έκανε «ρουσφέτια» τα λεφτά των επιδοτήσεων και ζήτησε να πληρώσουν αυτοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και αυτοί που το δημιούργησαν.

«Πάνε να φορτώσουν στους αγρότες τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Πλατανιά, Κώστας Παπαδοκωνσταντάκης:

 zarpanews.gr 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας