Κόσμος

Το κράτος δολοφόνος Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονία – άλλοι 87 νεκροί σήμερα στη Γάζα – Σφυροκόπημα και της Βηρυτού

Συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού το κράτος – δολοφόνος Ισραήλ, αλλά και του Λιβάνου, με τις «πλάτες» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ανεβάζοντας συνεχώς και δραματικά, τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων, που χθες ανερχόταν σε 42.500.

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια μετά την χθεσινοβραδυνή ισραηλινή επίθεση στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όλα τα θύματα —ανάμεσά τους ολόκληρες οικογένειες— διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπάλια, νότια της Μπέιτ Λάχια.

Η υπηρεσία ενημέρωσης και ΜΜΕ της κυβέρνησης της Χαμάς επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτόν, υπογραμμίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός αντέτεινε πως οι αριθμοί τους οποίους δημοσιοποίησαν οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ανταποκρίνονται» στις πληροφορίες που έχει εκείνος στην κατοχή του, διαβεβαιώνοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά «ακριβείας» εναντίον «στόχου» που ανήκε στη Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει νέα αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στο βόρειο τμήμα του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου από την 6η Οκτωβρίου, για να αποτραπεί η ανασύνταξη μονάδων της Χαμάς, όπως ισχυρίζεται. Έκτοτε, έχουν σκοτωθεί στον συγκεκριμένο τομέα πάνω από 400 άνθρωποι.

«Φρικιαστικές ειδήσεις από τη βόρεια Γάζα, όπου οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να υφίστανται ανείπωτη φρίκη υπό πολιορκία των (ενόπλων) δυνάμεων του Ισραήλ», ανέφερε μέσω X η Τζόις Μισούγια, η μεταβατική επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σφυροκόπημα και του Λιβάνου

Φωτο αρχειου

Φώτο αρχείου: Πηγή: Associated Press

Σήμερα νωρίς το πρωί εξάλλου, το κράτος δολοφόνος Ισραήλ, επιτέθηκε στη Βηρυττό, και συγκεκριμένα στοχοποίησε το επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στα νότια της πόλης.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, επλήγησαν οι συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τρεις αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ, οι Ελχάγκ Αμπάς Σαλάμεχ, Ράτσα Αμπάς Ίτσα και Αχμέντ Αλί Χασίν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι οι πρωινές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, είχαν φωτίσει τον ουρανό και καπνός υψώθηκε πάνω από την πόλη.

Οι επιδρομές ακολουθούν μετά τις τουλάχιστον 10 αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ χθες, Σάββατο στα νότια προάστια της Βηρυτού, την Νταχίγια.

Ο ισραηλινός στρατός, νωρίς το πρωί, απαίτησε από τους κατοίκους δυο συνοικιών ν’  απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους, καθώς ετοιμάζεται να βομβαρδίσει δυο ακίνητα στα οποία βρίσκονται, κατ’ αυτόν, εγκαταστάσεις του κινήματος Χεζμπολάχ.

Απειλές του Νετανιάχου

Νωρίτερα χθες, εξαπολύθηκε drone εναντίον ιδιωτικής κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια (κεντρικά), πάντως ούτε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ούτε η σύζυγός του βρίσκονταν εκεί, όπως διαβεβαίωσε το γραφείο του. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από τη δική του πλευρά το βράδυ ότι η Χεζμπολλάχ εξαπέλυσε τουλάχιστον 200 ρουκέτες ή/και drones από τον Λίβανο εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

«Η Χεζμπολλάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του, εντείνοντας τις απειλές του. «Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώνει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Οι κατηγορίες του εντείνουν την ανησυχία για περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ απειλεί πως θα ανταποδώσει την επίθεση.

Η Χεζμπολλάχ δεν έχει αναλάβει ως αυτό το στάδιο την ευθύνη για το drone που εξαπολύθηκε εναντίον της κατοικίας του Νετανιάχου, πάντως η ιρανική μόνιμη αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε πως το λιβανικό κίνημα βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Πηγή: από 902 – ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters – imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας