Κόσμος

ΠΟΥ: 1.140 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη στην Παλαιστίνη από τα ισραηλινά… «στοχευμένα πλήγματα»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν επαληθευτεί 1.140 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη – 516 στη Γάζα και 624 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη αφορούν πλήγματα σε υποδομές, ασθενοφόρα αλλά και στο ίδιο το υγειονομικό προσωπικό!

Πέρυσι τέτοιες μέρες ο στρατός του Ισραήλ για να «δικαιολογήσει» τα ανοσιουργήματα του, που έσφαζε ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία, είχε καταγραφεί να «μεταφέρει» ο ίδιος όπλα μέσα σε εγκαταστάσεις νοσοκομείων για να ισχυρίζεται μετά πως «ήταν κέντρα της Χαμάς»!

Για να γίνουν αντιληπτά τα εγκλήματα κατά πάντων που διαπράττει το Ισραήλ με τη στήριξη των συμμάχων του, όπως ανέφερε επίσης αξιωματούχος του ΠΟΥ και στον Λίβανο έχουν κλείσει ήδη 5 νοσοκομεία και 4 είναι μόνο εν μέρει λειτουργικά λόγω των σφοδρών επιδρομών του κράτους-τρομοκράτη που έχει μετατρέψει τη ζωή και του Λιβανέζικου λαού σε κόλαση.

Όπως αναφέρεται, από τις επιθέσεις του Ισραήλ μέσα σε έναν χρόνο, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.000 υγειονομικοί υπάλληλοι στη Γάζα και 77 στον Λίβανο!

Από 902.gr 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας