Κόσμος

Μάχες σώμα με σώμα στον Λίβανο – «Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο» προειδοποιεί η Χεζμπολάχ το Ισραήλ

Συνεχίζει τα εγκλήματα το Ισραήλ που πρωτοστατεί στη σύγκρουση που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, με τον στρατό του Λιβάνου να ανακοινώνει πως Ισραηλινοί στρατιώτες εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία του νοτίου Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι αντιμετώπισε ισραηλινές δυνάμεις.

“Μια δύναμη του ισραηλινού εχθρού πέρασε την μπλε γραμμή [που χωρίζει τις δύο χώρες] σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου (…)” σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί”, ανέφερε ο λιβανέζικος στρατός στο Χ.

Η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως είχε απωθήσει τους Ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούσαν να εισδύσουν στο Αντάισεχ, ένα άλλο χωριό στη μεθόριο. Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικών θέσεων μέσα στο Ισραήλ.

«Ενώ μια εχθρική ισραηλινή δύναμη επιχειρούσε να παρακάμψει την κοινότητα Γιαρούν», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «τους αιφνιδίασαν πυροδοτώντας μια βόμβα» ανέφερε η σιιτική, φιλοϊρανική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι «όλα τα μέλη της δύναμης επλήγησαν».

«Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο»

Ο επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης της οργάνωσης, ο Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε πως οι μάχες αυτές είναι μόνο “ο πρώτος γύρος” και πως η οργάνωση έχει αρκετούς μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να απωθήσει το Ισραήλ.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε το πρωί νέο πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, έπειτα από μια νύχτα σφοδρών επιδρομών, όπως μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ANI.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε εκ νέου σήμερα το πρωί τους αμάχους να εκκενώσουν “αμέσως” τοποθεσίες στον νότιο Λίβανο, όπου εξαπέλυσε προχθές, Δευτέρα, χερσαία επίθεση κατά του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό, Αβιτσάλ Αντράι, δημοσιοποίησε μήνυμα στον λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram καλώντας τους αμάχους να εκκενώσουν “για την ασφάλειά τους” πάνω από είκοσι τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων καταυλισμοί Παλαιστινίων προσφύγων, κυρίως στα περίχωρα της Τύρου.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως στοχοποίησε περιοχές βόρεια της ισραηλινής πόλης Χάιφα με ομοβροντία πυραύλων.

Ο στρατιώτης ονομάζεται Eitan Itzhak Oster, και είναι διοικητής ομάδας στη μονάδα καταδρομών Egoz, από το Modi’in.

Οι ισραηλινοί ανακοίνωσαν και τους στόχους των στοχευμένων επιχειρήσεών τους στον νότιο Λίβανο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ, οι αποθήκες όπλων και εκτοξευτών πυραύλων.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως «εξουδετέρωσαν τρομοκράτες και διέλυσαν τρομοκρατικές τρομοκρατικές υποδομές μέσω πυρομαχικών ακριβείας και εμπλοκών κοντινής εμβέλειας».

 topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων