Βέροια Κοινωνία Τοπικά Υγεία

Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας σε δημοσίευμα της Φαρέτρας

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας πήραμε απάντηση σε ανοιχτή επιστολή που του απευθύναμε και γι αυτό τον ευχαριστούμε. Τα θέματα που θέτει είναι σημαντικά και αναγκαία για την ενημέρωση του κοινού μιας και με τον ΕΟΠΥΥ και φυσικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις συμβαίνουν ανήκουστα πράγματα. Παραθέτουμε το κείμενο που μας στάλθηκε, καθώς και ένα σχόλιο της εφημερίδας μας στο τέλος.  

————————–

—————-

Η απάντηση της Φαρέτρας

Ενώ για μια σειρά κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών, υπάρχουν έγκαιρες ενημερώσεις, τις οποίες και δημοσιεύουμε, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τουλάχιστον στην Ημαθία δεν υπήρξε ενημέρωση, αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος ασθενής να μαθαίνει την τελευταία στιγμή ότι επί της ουσίας δεν έχει κάλυψη από το Δημόσιο και ότι πρέπει να πληρώσει πέραν των 38 ευρώ που αποζημιώνει το δημόσιο ολόκληρο το κόστος των εξετάσεων από εκεί και πάνω. Και βέβαια, ούτε μπορεί ο ασθενής να κάνει κάθε μήνα εξετάσεις μέχρι του ποσού που αποζημιώνει το Δημόσιο.

Και το ερώτημα είναι γιατί δεν καταγγέλθηκε εξ αρχής αυτή η απαράδεκτη κυβερνητική  απόφαση, με κίνδυνο να θεωρηθεί ότι είναι πρωτοβουλία των εργαστηριακών γιατρών;

Αλλά όπως γράφεται στην απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου «στους εργαστηριακούς γιατρούς δόθηκε και αφίσα προκειμένου να αναρτηθεί στα ιατρεία τους για να ενημερώνονται οι ασθενείς». Και μόνο αυτό.

Είναι προφανές ότι οι εργαστηριακοί γιατροί πρέπει να είναι σύμμαχοι των ασθενών πελατών τους. Όπως προφανής είναι και η δική μας στήριξη στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας για την απάντησή του στο δημοσίευμά μας και θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι «πρόκειται για μια απαράδεκτη υπουργική απόφαση που πρέπει να ανακληθεί άμεσα».

far

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της ανοιχτής επιστολής

Ανοιχτή επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας