Κόσμος Σκίτσα

Οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν: «Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα» αλά Κάμαλα / Κάρλος Λατούφ

Η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο και ονομάστηκε υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών», ανεξαρτήτως «κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας», όπως «αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε η αντιπρόεδρος Χάρις στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον εκλογικό της αντίπαλο και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα «στο παρελθόν». «Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα.

Υποσχέθηκε να «κλείσει» συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. «Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρός», είπε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό», είπε και έδειξε ποια θα είναι η πολιτική της: «Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται».

«Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα» και κλωτσιά στην Ελεύθερη Παλαιστίνη, είναι το σχόλιο του γνωστού σκιτσογράφου από τη Βραζιλία, Κάρλος Λατούφ.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας