Γυναίκα Κόσμος

Πώς η βιομηχανία των νυχιών έχει φτάσει να αξίζει δισεκατομμύρια – Το παράδειγμα της Ελλάδας

Στην Ελλάδα τα νυχάδικα εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια απ’ άκρου εις άκρον της χώρας.
Η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς νυχιών αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η δε τέχνη των νυχιών έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή τάση ομορφιάς – είναι ένα παγκόσμιο πολιτιστικό κίνημα, που καθοδηγείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επιρροή των διασημοτήτων και την καθολική επιθυμία για αυτοέκφραση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Statista η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς νυχιών έχει γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, με τα έσοδα να εκτοξεύονται στα δισεκατομμύρια. Φέτος τα παγκόσμια έσοδα της κατηγορίας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 12,46 δισ. δολάρια, με την Κίνα να αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά με 2,085 δισ. δολάρια και τη μέση παγκόσμια καταναλωτική δαπάνη να ανέρχεται στα 1,61 δολάρια. Μεγάλες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πρωτοστατούν, αλλά η τάση εξαπλώνεται γρήγορα στις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στο Τόκιο, τα σαλόνια νυχιών είναι συνηθισμένο θέαμα ενώ η Νότια Κορέα έχει γίνει πρωτοπόρος στον κλάδο, με τις καινοτόμες τεχνικές της και την επιρροή του K-beauty. Η Ευρώπη, επίσης, έχει αγκαλιάσει την τάση, με την τέχνη των νυχιών να έχει γίνει βασικό στοιχείο σε πόλεις με έντονη μόδα, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται, υπάρχει επίσης μια ώθηση προς την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Τα κομμωτήρια νυχιών υιοθετούν όλο και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, μειώνουν τη χρήση βλαβερών χημικών ουσιών και διερευνούν επιλογές βιοδιασπώμενων βερνικιών. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, οι καταναλωτές αποκτούν μεγαλύτερη συνείδηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οδηγώντας τη ζήτηση για πιο πράσινες εναλλακτικές λύσεις. Η τεχνολογία παίζει επίσης ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ομορφιάς των νυχιών. Από την τρισδιάστατη εκτύπωση σχεδίων νυχιών έως τις εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπουν στις πελάτισσες να δοκιμάζουν εικονικά διαφορετικά στυλ, ο κλάδος αγκαλιάζει την ψηφιακή εποχή. Αυτές οι εξελίξεις όχι μόνο βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, αλλά και ανοίγουν νέες ευκαιρίες για δημιουργικότητα και προσαρμογή.

Στην Ελλάδα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη και το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς δεν υπάρχουν αν και τα νυχάδικα εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια απ’ άκρου εις άκρον της χώρας. Ίσως η πιο γνωστή αλυσίδα σε αυτή την αγορά είναι η FAIRYNAILS. Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 1,439 εκατ. ευρώ από 1,399 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ εμφάνισε ζημιές. Μέσα στη χρονιά προστέθηκαν 3 νέα nailbars σε Χολαργό, Σύνταγμα και Πάτρα, κατόπιν συμφωνίας άλλαξε το Franchise στο Χαλάνδρι και τα καταστήματα σε Ψυχικό και Αεροδρόμιο μετατράπηκαν σε εταιρικά.

Επίσης διεκόπη η συνεργασία με την franchisee των Χανίων και στόχος της εταιρείας είναι να βρει νέον συνεργάτη. Τη φετινή χρονιά η στρατηγική της εταιρείας εστιάζει στην αναβάθμιση του δικτύου με μετατροπή καποιων ιδιόκτητων Naibars σε Franchising και η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του δικτύου με τη δημιουργία 3 νέων Nailbars.

Η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει ότι το εφέτος θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά με υψηλό πληθωρισμό ενώ για το τρέχον δεύτερο εξάμηνο προγραμματίζει μια αύξηση του τιμοκαταλόγου της μεσοσταθμηκά γύρω στο 10% για να προστατεύσει τα αποτελέσματα της, όπως αναφέρει στις δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις.

 fortunegreece.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας