Κόσμος

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα- Αναφορές για 36 νεκρούς

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών στόχων σε πόλεις της Ουκρανίας ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές, ανάμεσά τους και πυραυλική επίθεση κατά νοσοκομείου Παίδων στο Κίεβο.

Οι αρχές του Κιέβου ανέφεραν πως τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης και πως άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Αναφορικά με την πυραυλική επίθεση κατά του νοσοκομείου Παίδων, την οποία το Κίεβο αποδίδει στη Μόσχα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τη Ρωσία για εγκλήματα κατά παιδιών και κατά της ανθρωπότητας.

«Τώρα που το νοσοκομείο έχει υποστεί ζημιές από ρωσικό χτύπημα, υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως πολίτες και γιατροί του νοσοκομείου βοηθούν να απομακρυνθούν τα συντρίμμια.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αγνοεί πού πετάνε οι πύραυλοί της και πρέπει να λογοδοτήσει πλήρως για όλα τα εγκλήματά της. Ενάντια στους ανθρώπους, ενάντια στα παιδιά, ενάντια στην ανθρωπότητα γενικότερα. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να μην μένει σιωπηλός για αυτό τώρα και να δουν όλοι τι είναι και τι κάνει η Ρωσία», καταλήγει ο Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος υποσχέθηκε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση.

Πυραυλική επίθεση και στο Κριβί Ριχ

Παράλληλα, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 άλλοι τραυματίστηκαν από φερόμενη ρωσική πυραυλική επίθεση στη γενέτειρα του Ζελένσκι, την πόλη Κρίβι Ριχ της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όταν πύραυλοι έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ.

Τοπικές και περιφερειακές αρχές δήλωσαν ότι βιομηχανικές μονάδες, υποδομές, κατοικίες και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Κίεβο, το Κρίβι Ριχ, το Ντνίπρο, το Ποκρόβσκ, το Κραματόρσκ και άλλες πόλεις. Στο μεταξύ, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 30 από τους 38 ρωσικούς πυραύλους.

banner-article

Ροη ειδήσεων