Βέροια Γράμματα & Τέχνες Θέατρο Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Η Κάτια Δανδουλάκη με το θίασό της στη Βέροια σε μια κωμωδία με αστυνομικό σασπένς

Το πόσο το όνομα και η παρουσία της Κάτιας Δανδουλάκη στο Θέατρο αλλά και στην τηλεόραση, (που τη φέρνει πιο κοντά στο κοινό),  μετρούν, είναι γνωστό. Έτσι, ήταν αναμενόμενο η παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου» του Ρομπέρ Τομά να φέρει στο Θέατρο Άλσους της Βέροιας ένα πολυπληθές κοινό, που τη θαυμάζει.

Η παράσταση παίχτηκε στη Βέροια, ενταγμένη στις παραστάσεις του Άλσους, που προγραμμάτισε η ΚΕΠΑ για το φετινό καλοκαίρι, μετά από δύο χειμώνες της στην Αθήνα, (αλλεπάλληλα sold out), με αποτέλεσμα να βγει και σε θερινή περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Το έργο του Ρομπέρ Τομά “Το διπλό παιχνίδι” διασκευάστηκε και σκηνοθετήθηκε από τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, προσπαθώντας να φέρουν οι δυο τους το κείμενο και την αύρα του περισσότερο κοντά στα ελληνικά δεδομένα.

Πολυβραβευμένος ο Τομά,  ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του το συγκεκριμένο, στήθηκε από τους διασκευαστές και σκηνοθέτες του στην Ελλάδα έτσι, ώστε να πιάνει, όσο γίνεται, και το σφυγμό του ελληνικού κοινού.

Σαφώς και το αστυνομικό μυθιστόρημα, ή η ταινία, ή το θεατρικό έργο παρουσιάζουν πάντα ενδιαφέρον για το κοινό, αφού ενεργοποιούνται και η σκέψη και το συναίσθημα. Εδώ προστέθηκε και ένα πλήθος κωμικών στοιχείων, με αποτέλεσμα το έργο να ακροβατεί μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Και μπορεί οι Ρέππας – Παπαθανασίου να είναι μαιτρ στην κωμωδία, όταν την γράφουν οι ίδιοι, γνωρίζοντας πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, εδώ όμως δεν είχαν πολλά περιθώρια να αυτενεργήσουν.

Η πάμπλουτη Φρανσουάζ Κορμπάν μπλέκεται στο δίχτυ της επικίνδυνης αράχνης όχι μόνο του κατά πολύ νεότερου συζύγου της και παραβατικού απ’ όλες τις απόψεις, Πωλ, αλλά πέφτει θύμα μιας πλατύτερης απάτης στην οποία συμμετέχουν περισσότερα άτομα, οδηγώντας την…

Αφού η παράκληση από τη μεριά του θιάσου είναι να μην αποκαλυφθεί το πού και το πώς, η συνέχεια και το τέλος επί της … σκηνής για όσους επιλέξουν να δουν το έργο.

Σαφώς και στο κείμενο υπήρξαν ανατροπές, σαφώς έντονο σασπένς, σαφώς κωμικά στοιχεία. Εξαρτάται, όμως, πάντα από τις απαιτήσεις που έχει ένα απαιτητικό ή μη κοινό.

Η παράσταση στο Άλσος ήταν αξιοπρεπέστατη. Η Κάτια Δανδουλάκη ξεδίπλωσε και τις κωμικές δυνατότητες, που έχει, κάτι άγνωστο μέχρι τώρα σ’ εμάς τουλάχιστον. Ο  Πάνος Σταθακόπουλος, κωμικός που κερδίζει συνεχώς έδαφος με το πηγαίο ταλέντο του, έλαμψε. Ο Γιώργος Γεροντιδάκης, εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, σήκωσε τους δύο παράλληλους ρόλους του σωστά. Το καστ συμπληρώθηκε από την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Σαφώς και το ταλέντο των Ρέππα – Παπαθανασίου σε ανάλογο έργο που θα έγραφαν οι ίδιοι θα οδηγούσε σ’ ένα  αποτέλεσμα με κωμικά αλλά και στοιχεία δράσης, που θα κρατούσαν το ενδιαφέρον του θεατή ακόμη περισσότερο. Και το έχουν αποδείξει πολλαπλώς.

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………….

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας