Αστυνομικό Δελτίο Βέροια Ελλάδα Τοπικά

Βέροια / Σχολή Μετεκπαίδευσης ΕΛΑΣ: «Διοργάνωση εκπαιδευτικής δραστηριότητας για την ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων»

Σας γνωρίζουμε οτι στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιείται, το χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Ιούνιου του 2024, εκπαιδευτική δράση σχετικά με την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, υπό την επιμέλεια του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και επαγγελματιών των Μ.Μ.Ε. (ICPJ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την UNESCO, στην οποία συμμετέχουν ανώτατοι Αξιωματικοί – Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των ΜΜΕ.
Στόχος της εκπαίδευσης είναι να ενισχυθούν τα στελέχη των Δυνάμεων Ασφαλείας με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε:
  • Να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο αλληλοεπιδρούν με τους δημοσιογράφους, σεβόμενα το έργο τους και την ελευθερία του Τύπου.
  • Να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για να αποτρέψουν επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων από βίαιες ομάδες με πολιτικά ή εγκληματικά κίνητρα.
banner-article

Ροη ειδήσεων