Κοινωνία

Ψήφισμα για το έγκλημα των Τεμπών από το 73ο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΠΣ

Οι 57 επιβάτες – συμπολίτες μας, νέοι άνθρωποι φοιτητές και φοιτήτριες, οι περισσότεροι, που δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, μετά τη σύγκρουση των δολοφονικών τρένων στα Τέμπη, περιμένουν ακόμα δικαίωση.

Οι συνταξιούχοι σύνεδροι του 73ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΟΠΣ, από τη Θεσσαλονίκη, απαιτούμε να αποκαλυφθούν μέχρι ενός και μέχρι πλήρους ευθύνης, όλοι αυτοί που συνέβαλαν στο να προκληθεί το επαχθέστατο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό, δυστύχημα στα Τέμπη και να επιβληθούν οι αναλογούσες ποινές από την ελληνική δικαιοσύνη σε όλους τους υπεύθυνους.

Ακόμη απαιτούμε να βγουν στο φως όλες οι συμφωνίες και παραχωρήσεις που έγιναν με την εκχώρηση της δημόσιας υπηρεσίας των σιδηροδρόμων στους ιδιώτες, εξαιτίας της οποίας, όπως οι πληροφορίες αποκαλύπτουν, και το δημόσιο ζημιώθηκε οικονομικά και ο ελληνικός λαός στερείται του δικαιώματος να έχει σύγχρονες και ασφαλείς μετακινήσεις μέσω των σιδηροδρόμων και χειρότερα ακόμη, να πληρώνει κατ’ επανάληψη εγκληματικές παραλείψεις και αδικαιολόγητα λάθη.

Ζητούμε ανυποχώρητα, το έγκλημα των Τεμπών να γίνει ο σταθμός της διαφάνειας, της κάθαρσης, της παραδειγματικής τιμωρίας και της οριστικής αποξένωσης των υπόγειων, άδικων, επικίνδυνων και παράνομων συμφωνιών.

Η Ελλάδα μας οφείλει να αποδείξει και στην πράξη ότι είναι σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα, με όλες τις προδιαγραφές του δικαίου, της αξιοπρέπειας, της νομιμότητας και της Δημοκρατίας. 

banner-article

Ροη ειδήσεων