Εργασιακά Μουσική Νάουσα

Νάουσα: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή συναυλία αλληλεγγύη για τους απολυμένους του “Βαρβαρέσου”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή σύσκεψη- συναυλία του σωματείου εργαζομένων στο Βαρβαρέσο στο Πάρκο της Νάουσας .

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από σωματεία εργαζομένων προς τους απολυμένους του Βαρβαρέσου . Ξεχωριστή ήταν η παρουσία κλωστοϋφαντουργών  μελών της διοίκησης του σωματείου της ΦΙΕΡΑΤΕΞ από το Κιλκίς , οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί σε κινητοποιήσεις .

Την εκδήλωση άνοιξε ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Βαρβαρέσο . Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αλέκο Κύρκα αναπληρωτή γραμματέα του σωματείου και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας « Γιώργος Βουτυράς» , ο οποίος διαμήνυσε το αγωνιστικό μήνυμα συνέχισης του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, να τους δοθεί έκτακτη ενίσχυση 4.000 , να μην κοπεί ρεύμα – νερό σε κανένα σπίτι ανέργου και να μην πλειστηριαστεί εξίσου. Για να μειωθούν τα δημοτικά Τέλη και να δοθούν ξύλα από τη Δημοτική αρχή στους απολυμένους και να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων.

Στάλθηκε το αγωνιστικό μήνυμα ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό , συνεχίζοντας αποφασιστικά απέναντι στη κυβέρνηση, την εργοδοσία και το κράτος που το μόνο που λογαριάζει είναι τα κέρδη των λίγων. Μάλιστα αποφασίστηκε κοινός συντονισμός και αγώνας με τους συναδέλφους κλωστοϋφαντουργούς από τη ΦΙΕΡΑΤΕΞ στο Κιλκίς.

Στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του σωματείου της ΦΙΕΡΑΤΕΞ Νίκος Καρυπίδης , ακολούθησε ο Παναγιώτης Χατζησάββας πρόεδρος των δασκάλων Βέροιας – Αλεξάνδρειας και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας , ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσε κόρη απολυμένου η οποία ανέβηκε στο βήμα εκφράζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο και την αλληλεγγύη των μαθητών προς το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια με πολύ κέφι , ακολούθησε λαϊκό γλέντι με μουσικούς της πόλης της Νάουσας οι οποίοι αφιλοκερδώς συνέβαλαν σ’ αυτή την ωραία βραδιά.

Η έμπρακτη αλληλέγγυα στάση των μουσικών , όσο και επαγγελματιών και καταστηματαρχών της πόλης αποτελεί ένδειξη της στήριξης που έχουν οι απολυμένοι του Βαρβαρέσου , πράγμα που τους δίνει δύναμη για τη συνέχιση του αγώνα τους και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

banner-article

Ροη ειδήσεων