Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Χρήστος Τουραμάνης σημειώνει τα παρακάτω για τα θέματα της Φυσικής στις Πανελλήνιες εξετάσεις:
Τα θέματα αυτά στις Πανελλήνιες εξετάσεις δεν εξετάζουν ούτε την κριτική σκέψη, ούτε την βαθύτερη κατανόηση της φύσης. Αποτελούν διαγωνισμό δεξιοτεχνίας που χρειάζεται και χρόνο και ηρεμία, ένα ΣΚ για να το απολαύσει κάποιος και μάλιστα με παρέα (ομαδική άσκηση).
Το θέμα με το σχήμα που προκαλεί ζαλάδα σε εξετάσεις με στενό χρονικό περιθώριο και φοβερή πίεση αφού κρίνεται το μέλλον των παιδιών αποτελεί έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω. Το να κρύψω την συχνότητα μέσα σε έναν τύπο δεν εξετάζει αν ο μαθητής καταλαβαίνει πως δουλεύει το μέλαν σώμα αλλά ποιος έχει γερά νεύρα, ψυχραιμία και είναι καλός στο κυνήγι θησαυρού.
Εάν εγώ στον Ηλεκτρομαγνητισμό του τρίτου έτους βάλω τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω. Η σαφήνεια και καθαρότητα στις ερωτήσεις είναι απαιτούμενο στα θέματα που βάζουμε.
Τα άλλα είναι εκβιασμός της κοινωνίας ώστε να ακουμπάει τις οικονομίες της, συχνά αιματηρές, στα φροντιστήρια. Απωθεί τα παιδιά αφού εξαφανίζει την ομορφιά της φυσικής κάτω από σχολαστικισμούς και βυζαντινισμούς.
Ποιος είναι ο Χρήστος Τουραμάνης
Ο Χρήστος Τουραμάνης είναι ο Μυτιληνιός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ που βοήθησε στο “σωματίδιο του Θεού”
Η ερευνητική ομάδα του φυσικού Χρήστου Τουραμάνη, με τον «Atlas», έναν από τους τέσσερις μεγάλους ανιχνευτές, είχε καταγράψει πριν από χρόνια τις πρώτες συγκρούσεις πρωτονίων από τις αντίθετα κινούμενες δέσμες στον επιταχυντή, είδηση που επίσης έγινε γνωστή ανά τον κόσμο.
Θυμίζουμε ότι το γύρο του κόσμου έκανε πριν από χρόνια η είδηση της ανακάλυψης ενός νέου σωματιδίου που ταίριαζε πολύ στην περιγραφή του μποζονίου τού Χιγκς ή αυτού που ορισμένοι αποκαλούσαν «σωματίδιο του Θεού», η οποία ανακοινώθηκε πριν από χρόνια από τους ερευνητές τού CERN. Η Λέσβος είχε το δικό της «ανταποκριτή» για τη σημαντική αυτή επιστημονική ανακάλυψη και δεν ήταν άλλος από το Μυτιληνιό ειδικό επιστήμονα, το φυσικό Χρήστο Τουραμάνη, που ως καθηγητής του Πανεπιστημίου τού Λίβερπουλ έχει βάλει κι αυτός το δικό του «λιθαράκι» και που από τη Βρετανία εξήγησε στο «ΕMΠΡΟΣ» τη σημασία της συγκεκριμένης ανακάλυψης.