Ελλάδα Κοινωνία Υγεία

Μαγνησία: Έφτασαν τα 40 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ένα με σαλμονέλα

Νέα επικαιροποιημένη ενημέρωση για έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Μαγνησία εξέδωσε ο ΕΟΠΥ.

Σύμφωνα με το νέο ανακοινωθέν, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας αυξήθηκαν σε 40 από 30 και προέρχονται όλα από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου.

«Από την αρχική καταγραφή των κρουσμάτων και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί με το ΚΥ Βελεστίνου και το ΓΝ Βόλου, έως σήμερα 1/6/24,  έχουν καταγραφεί περισσότερα από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων με ημερομηνία εμφάνισης του φαινομένου να τοποθετείται στις 27/5/24.  Επτά (7) παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική, ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Βόλου. Πρόκειται για κατοίκους των εν λόγω περιοχών των οποίων η σύνδεση με το φαινόμενο διερευνάται» αναφέρει ο ΕΟΔΥ, καθώς είναι όλοι σε αναμονή για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την ποιότητα του νερού. Όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, υπάρχουν ενδείξεις μικροβιολογικής «επιβάρυνσης», ωστόσο θα περιμένουν μέσα στις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα των δειγμάτων που πάρθηκαν από το νερό.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχουν ενδείξεις μικροβιολογικής επιβάρυνσης, με πιθανή αιτιολογία να σχετίζεται με έργα στο δίκτυο ύδρευσης, η οποία διερευνάται περαιτέρω. Ωστόσο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού θα ολοκληρωθεί για κάθε επίσημο πόρισμα τις προσεχείς ημέρες» ανέφεραν.

Να σημειωθεί πως από τα άτομα που εξετάστηκαν, το ένα βρέθηκε θετικό για σαλμονέλα.

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου εξέδωσε ανακοίνωση στους πολίτες σχετικά με τη μη χρήση νερού δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη κατανάλωση. Τη Δευτέρα 3/6/2024 μεταβαίνει στην περιοχή επιπλέον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενισχύσει την περαιτέρω εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση. Από τη ΔΕΥΑ έχουν δρομολογηθεί μέτρα εξυγίανσης του δικτύου ύδρευσης. Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη» αναφέρουν, τονίζοντας πως η έξαρση κρουσμάτων δεν έχει καμία σχέση με την κακοκαιρία Daniel.

banner-article

Ροη ειδήσεων