Αστυνομικό Δελτίο Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στα παράνομα παίγνια

Συνελήφθησαν 6 μέλη της ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα ενός μέλους

Σε κατάστημα στην Πιερία, αλλά και διαδικτυακά μέσω παράνομων ιστοσελίδων, παρείχαν σε πελάτες – «παίκτες» πρόσβαση σε παράνομα παίγνια

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 375.240 ευρώ και 48 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 20 «παίκτες», τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στα παράνομα παίγνια.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21 Μαΐου 2024) σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 3 ημεδαποί άνδρες και 3 ημεδαπές γυναίκες, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, τα προαναφερόμενα άτομα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη δημιουργία και διαχείριση παράνομων ιστοσελίδων και προγραμμάτων προσφοράς παιγνίων.

Όπως διαπιστώθηκε, σε κατάστημα ιδιοκτησίας μίας εκ των γυναικών, που διαχειρίζονταν μαζί με 2 από τους άνδρες και εργάζονταν ως υπάλληλοι οι άλλες 2 γυναίκες, παρείχαν σε πελάτες («παίκτες») του καταστήματος πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες και προγράμματα προσφοράς παιγνίων, που είχαν δημιουργήσει και εγκαταστήσει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι άλλοι 2 άνδρες.

Επίσης παρείχαν πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες προσφοράς διαδικτυακών παιγνίων και εκτός του καταστήματος, δημιουργώντας ατομικούς λογαριασμούς σύνδεσης για κάθε «παίκτη». Οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των «παικτών» και των μελών της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιούνταν σε συναντήσεις στο κατάστημα, στις οικίες τους ή σε υπαίθριους χώρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στο κατάστημα, όσο και στις οικίες τους, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ,
  • 48 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκ των οποίων η μία λειτουργούσε ως «server»,
  • 20 οθόνες και 21 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • 19 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
  • 2 φορητοί υπολογιστές και 1 tablet,
  • φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb),
  • 9 κινητά τηλέφωνα και
  • διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Επιπλέον με τη συνδρομή και υπαλλήλων της ΔΕΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω κατάστημα λειτουργούσε με ηλεκτρική ενέργεια παρακάμπτοντας τον μετρητή (ρευματοκλοπή), πράξη στην οποία συνέδραμε και ημεδαπός άνδρας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται και 20 «παίκτες», τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

—–

banner-article

Ροη ειδήσεων