Βέροια Θέματα Παιδείας

ΑΣΕ Ημαθίας: Όχι στην επιχειρούμενη «σαρδελοποίηση» νηπίων και προνηπίων στο 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Αγαπητοί γονείς,

στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής του «εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση», μιας πολιτικής που βάζει στο ζύγι κόστους-οφέλους τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, επιχειρείται το κλείσιμο ενός τμήματος στο 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας με τη μετακίνηση νηπίων σε όμορα νηπιαγωγεία. Έτσι, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τόσο τον αριθμό των εγγραφών για να λειτουργήσει με 3 τμήματα όσο και τις κτηριακές υποδομές και τις απαραίτητες αίθουσες αφού για όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε με 3 τμήματα, επιχειρείται από τον Σεπτέμβρη να υποβιβαστεί και να λειτουργήσει με 2 τμήματα.

Μια τέτοια εξέλιξη πρακτικά σημαίνει στοίβαγμα, «σαρδελοποίηση» των μαθητών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας σε 2 αίθουσες (25 και 20 μαθητές αντίστοιχα), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, παρά τις μεγαλοστομίες περί επανάστασης στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος μέσω του ψηφιακού σχολείου,  χωρίς αιδώ, βγάζοντας κυριολεκτικά από τη μύγα ξύγκι, προγραμματίζουν το κλείσιμο τμημάτων, αφού αντιμετωπίζουν τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση ως οικονομικό βάρος που πρέπει να ελαχιστοποιήσουν με κάθε τρόπο!

Έτσι αντιλαμβάνονται Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας την αναβάθμιση της ποιότητας στη δημόσια εκπαίδευση τον 21ο αιώνα με συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων, με στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα, με κενά που δεν καλύπτονται… Υπενθυμίζουμε πως εν μέσω πανδημίας, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί απαιτούσαν τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την επιχειρούμενη κατάργηση του τμήματος βρέθηκε στο πλευρό των συναδελφισσών του 4ου Νηπιαγωγείου Βέροιας και του Συλλόγου Γονέων, την ώρα που κάποιοι άλλοι επιχειρούσαν τη συγκάλυψη του θέματος ή σφύριζαν αδιάφοροι.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας έθεσε το θέμα και πρότεινε να γίνει άμεση παρέμβαση στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας για να ζητηθεί να σταματήσουν οι ενέργειες για κλείσιμο τμήματος και να λειτουργήσει το 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας με 3 τμήματα, όπως λειτουργούσε τόσα χρόνια.

ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ από κοινού για μια ακόμα φορά απέρριψαν την πρότασή μας και παρέπεμψαν το θέμα για τον … Σεπτέμβριο!

Καλούμε τους γονείς του 4ου Νηπιαγωγείου Βέροιας και τους συναδέλφους μας να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας θα βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό τους.

Κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών και γονιών, ώστε να αποτρέψουμε το στοίβαγμα μαθητών.

Καλούμε τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας  να μην προχωρήσει στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και να δώσει λύσεις προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στις 30 Μάη να αποκαθηλώσουν από το Σωματείο μας και από τη ΔΟΕ τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ.

Βέροια, 18/5/2024

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας