Βέροια Γράμματα & Τέχνες Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Το Μονόγραμμα για το Γηροκομείο Βέροιας: Μια νοσταλγική βραδιά για τη Χαρούλα Αλεξίου γεμάτη μουσικές μνήμες 50 χρόνων

Βραδιά ιδιαίτερη η χθεσινή στο Χώρο Τεχνών, όπου συναντήθηκε για μια ακόμη φορά ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη με την Τέχνη, δημιουργώντας ένα γοητευτικό για το κοινό αποτέλεσμα.

Το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο Μονόγραμμα, που αφιερώνει πάντα τις εκδηλώσεις του σε κείνους που τις έχουν ανάγκη, βοηθώντας στο έργο όσων στηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους, αφιέρωσε τη βραδιά στο Σωσσίδειο Γηροκομείο της Βέροιας γεμίζοντας το Χώρο Τεχνών.

Ο κόσμος ξέρει να εκτιμήσει και την καλλιτεχνική δουλειά του Μονογράμματος και τη διάθεση προσφοράς του αλλά και το έργο του Σωσσίδειου Γηροκομείου, που δίνει την ευκαιρία στην τρίτη ηλικία να βρει την προστασία και την ασφάλεια που έχει ανάγκη.

Η ακούραστη πρόεδρος του Γηροκομείου, η Δόξα Χατζηευστρατιάδου-Μούρτζιου, προλογίζοντας μίλησε με τρυφερότητα για τους τροφίμους του ιδρύματος, θυμίζοντας στο κοινό πως σε ανάλογες ηλικιακές ανάγκες όλοι θα βρεθούμε.

Παράλληλα έδωσε το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα από τους εργαζόμενους τονίζοντας ειδικά την υπερπροσφορά τους στα χρόνια του covid, στα οποία το γηροκομείο της Βέροιας δεν είχε καμιά απώλεια. Ευχαριστώντας όλους όσους το στηρίζουν και τους χορηγούς της χθεσινής βραδιάς έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη, ο οποίος υπογράμμισε με τα λόγια του το έργο που επιτελείται εκεί.

Η Αλέκα Ανανιάδου – Βαφείδου, εκπροσωπώντας το Μονόγραμμα,  έκανε το πορτρέτο της Χαρούλας Αλεξίου στην οποία ήταν αφιερωμένη η βραδιά.

Δίνοντας την πορεία της εδώ και μισό αιώνα στο ελληνικό τραγούδι,  παρακολούθησε τα βήματά της από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα, που δείχνει ένα ακόμη από τα ταλέντα της, περνώντας πια στο χώρο της υποκριτικής. Στη συνέχεια φώτισε τη μουσική προσωπικότητα της Ζωής Παπαδοπούλου, που ήρθε για να τραγουδήσει στην εκδήλωση τα αγαπημένα τραγούδια σε όλους μας της Χαρούλας.

Η Ζωή Παπαδοπούλου, που κλήθηκε για τη βραδιά και ανταποκρίθηκε άμεσα, αποδίδοντας τα τραγούδια  με πάθος και αγάπη για τη Χαρούλα, που ανήκει σ’ αυτήν αλλά και σε όλους μας, ερμήνευσε μια πλατιά γκάμα τραγουδιών, που έδεναν τη νοσταλγία με την τρυφερότητα, τον έρωτα με τη μνήμη, τον αγώνα με την προσμονή.

Ήδη ο τίτλος της εκδήλωσης “Τα καλύτερα θα ‘ρθουν” δεν ήταν απλά ο τίτλος ενός από τα τραγούδια που ακούστηκαν, αλλά και ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους μας πως στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Η φωνή της σολίστας , εξαιρετική, έδεσε με τη χορωδία, που έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, με μια έξοχη ορχήστρα και μαέστρο της τον Πέτρο Ρίστα, γνωστό για τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες.

Από ” Το ταγκό της Νεφέλης” μέχρι το “Τίποτα δεν πάει χαμένο”, οι νότες και οι φωνές μας χάρισαν ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς αγαπημένους 50 χρόνων μουσικής μνήμης. Συγκινητικό.

Πινελιά χορευτική από τον χοροδιδάσκαλο Αντώνη Κελεπούρη και  άλλους χορευτές που τον συνόδεψαν, καταχειροκροτήθηκε. 

Φωτογραφίες: faretra.info

………………………………..

Συντελεστές:

Πιάνο: Πόπη Φιρτινίδου

Βιολί: Γιάννης-Στέφανος Βλάχος

Μπουζούκι: Μάντης Σαββίδης

Λαούτο-Μαντολίνο: Δημήτρης Βαρελόπουλος

Κιθάρες: Χρηστός Σαρκατζής

Ακορντεόν: Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Μπάσο: Βαγγέλης Τουλουμτζίδης

Κρουστά: Κώστας Ρίζος

Σολίστ: Ζωή Παπαδοπούλου

Χορωδία: Μονόγραμμα

Ενορχήστρωση-Διεύθυνση: Πέτρος Ρίστας

……………………………

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας