Ελλάδα Κοινωνία Κόσμος

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» βροντοφώναξε το πλήθος έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Το φωτορεπορτάζ είναι του Κ.Ζήλου.

Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ζήλος

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν απόψε μαζικά στα καλέσματα πολιτικών και κοινωνικών φορέων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ εξαιτίας του συνεχιζόμενου μακελειού στη Γάζα με αφορμή τη σημερινή 76η μαύρη επέτειο της «Νάκμπα» («Καταστροφής» της ιστορικής Παλαιστίνης το 1948).

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη» φώναξε το πλήθος που σχημάτισε ένα ανθρώπινο ποτάμι ως το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα.

Νωρίτερα απόψε σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.

Ομάδα νεαρών διαδηλωτών έριξε προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και οι αστυνομικοί άδραξαν την αφορμή για να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και να προχωρήσουν στις προσαγωγές τουλάχιστον τριών ατόμων.

Ο φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνος Ζήλος απαθανάτισε με το φακό του τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

 

 

.

banner-article

Ροη ειδήσεων