Ελλάδα Κόσμος

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Στα δημογραφικά προβλήματα της Ελλάδας εστίασε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, ιδιοκτήτης σειράς εταιριών τεχνολογίας αιχμής όπως η SpaceX, Tesla, Neurolink, κ.α., αναδεικνύοντας ένα ζήτημα για το οποίο «ανησυχούν» αλλά στην πράξη αδιαφορούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις  των τελευταίων δεκαετιών…

Ο Μασκ επισήμανε πως ο πληθυσμός στην Ελλάδα είναι ο χαμηλότερος εδώ και έναν αιώνα και πως είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνει «κατάρρευση του πληθυσμού λόγω χαμηλών ρυθμών γεννήσεων».

Όπως τονίζει, στην Ελλάδα οι ξαφνικοί και αναπάντεχοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται, την ώρα που «οι γεννήσεις πέφτουν χαμηλότερα από όλες τις προβλέψεις».

Και κατέληξε αναπαράγοντας μέρος αρχικής  ανάρτησης του Αφροαμερικανού ακτιβιστή και «ινφλουένσερ» Luther Cyrus που με αφορμή ρεπορτάζ της αμερικανικής ψηφιακής εφημερίδας «The People’s Voice»:

 «Οι καρδιακές ανεπάρκειες, τα εγκεφαλικά, οι θρομβώσεις και οι επιθετικοί καρκίνοι ανάμεσα σε κατά τα άλλα υγιείς νέους έχουν προκαλέσει την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες οδηγούν το ποσοστό γεννήσεων σε μεγάλη πτώση, αφού ο ρυθμός των γεννήσεων είναι ο χαμηλότερος σε σχεδόν έναν αιώνα».

Ο 52χρονος Ίλον Μασκ γεννημένος στη Νότια Αφρική έχει αποκτήσει ήδη τουλάχιστον 11 παιδιά και είναι υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών και της αύξησης των γεννήσεων στις κοινωνίες δυτικών και ανατολικών χωρών.

Κρούει δε συχνά τον κώδωνα κινδύνου της δημογραφικής κατάρρευσης σε πολλές σύγχρονες κοινωνίες συνηγορώντας υπέρ κινήτρων για την αύξηση των γεννήσεων.

Ο ίδιος πάντως σήμερα ανακοίνωσε νωρίτερα πως θα απολύσει το 10% του προσωπικού των εργοστασίων και των υπηρεσιών της εταιρίας ηλεκτροκίνησης Tesla που έχει σε όλο τον κόσμο…

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας