Ελλάδα Υγεία

ΕΙΝΑΠ: Ασθενής με εγκεφαλικό διένυσε την μισή Ελλάδα για να βρει ΜΕΘ / τελικά κατέληξε στους ιδιώτες!

Ασθενής με εγκεφαλικό βρέθηκε από την Πρέβεζα στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Ωστόσο ούτε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας δεν υπήρχε κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ και νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής… Προκειμένου ο άνθρωπος να ζήσει τελικά, διακομίστηκε σε ιδιωτική ΜΕΘ!!! Εκεί που πλήρωσε για να ζήσει… κυβέρνηση της ΝΔ ισχυριζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν υπάρχουν κενά από ΜΕΘ στα νοσοκομεία, ωστόσο η τραγική πραγματικότητα για μια ακόμα φορά την διαψεύδει κατηγορηματικά…Την σχετική καταγγελία έκανε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μετά από ενημέρωση που είχε από το προσωπικό του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Όπως καταγγέλλεται, στις 28 Μάρτη, «ασθενής, 55 ετών, μεταφέρθηκε μέσω ΕΚΑΒ ταξιδεύοντας πάνω από 4 ώρες με εντολή του ΕΚΕΠΥ, λόγω αδυναμίας διενέργειας αξονικής τομογραφίας στην Πρέβεζα αλλά και τους όμορους νομούς, επειδή ήταν παχύσαρκος. Ο ασθενής διαγνώστηκε ότι έπασχε από εγκεφαλική αιμορραγία και μάλιστα, λόγω έλλειψης κενής κλίνης ΜΕΘ στο νοσοκομείο, κατέληξε να νοσηλευτεί σε απλό θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής».

«Δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτήματα», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ:

Είναι δυνατόν σε όλη την Δυτική Ελλάδα να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειας αξονικής τομογραφίας σε υπέρβαρο ασθενή και η μόνη λύση να είναι η μεταφορά στην Αττική;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τις πιθανές συνέπειες στην υγεία του ασθενούς τόσο από την μεταφορά όσο και από την καθυστέρηση στη διάγνωση και την αντιμετώπιση;

Να σημειωθεί ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική διαδικασία και συνοδεία από εξειδικευμένο γιατρό για να μεταφερθούν, ακόμα και από τον έναν όροφο του νοσοκομείου στον άλλο, και οι μεταφορές πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης, για τους ασθενείς με εγκεφαλικά συμβάντα η έγκαιρη αντιμετώπιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το συμβάν και ζητά άμεσες λύσεις στα σοβαρά αυτά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

banner-article

Ροη ειδήσεων