Κόσμος

Έντι Ράμα: Ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ο αδερφός του

Ταυτόχρονα ελέγχονται και δυο Αλβανοί εισαγγελείς του SPAK, δηλαδή του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, για ενδεχόμενη παρακώλυση της έρευνας μαζί με αστυνομικούς.

Μεγάλο πονοκέφαλο στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις ότι ο αδερφός του φέρεται ως ύποπτος συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Όλσι Ράμα, αδερφός του Έντι Ράμα, δεν φέρεται ως ύποπτος για συμμετοχή μόνο σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, αλλά φέρεται – κατά το κατηγορητήριο – να είναι και το ένα από τα μέλη του κυκλώματος που είχαν στήσει εργοστάσιο παρασκευής κοκαΐνης στην περιοχή Τζιμπράκα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Γκασμέτ Μπάρτι, που είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος. Μάλιστα, ο Μπάρτι διαβίβασε επίσημα στο δικαστήριο κατά της διαφθοράς (SPAK), το αίτημα για τη διερεύνηση ποινικών ερευνών σε βάρος του Όλσι Ράμα. Η υπόθεση που απασχολεί τις αλβανικές αρχές με την ανακάλυψη του μεγάλου εργοστασίου κοκαϊνης φαινόταν μέχρι πρότινος να έχει βαλτώσει. Τα Μέσα ενημέρωσης της γείτονος γνώριζαν για τέσσερις κατηγορούμενους, χωρίς όμως να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος ήταν αυτός που αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου τη δικογραφία, εμπλέκοντας το όνομα του αδερφού του Ράμα. Ταυτόχρονα ελέγχονται και δυο Αλβανοί εισαγγελείς του SPAK, δηλαδή του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, για ενδεχόμενη παρακώλυση της έρευνας μαζί με αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση ενδιαφέρει άμεσα και την Ελλάδα, αφού το SPAK είναι το Ειδικό Δικαστήριο Διαφθοράς που εξέτασε και την υπόθεση Μπελέρη, με την πρωτοφανή εισήγηση του εισαγγελέα για τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων