Πολιτισμός Σχόλια Τοπικά

Το Εθνογραφικό Κέντρο του Γιώργη Μελίκη δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες

Μελίκη Ημαθίας.

Σχεδόν καθημερινά το Εθνογραφικό Κέντρο του Γιώργη Μελίκη  δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες απ’ όλη τη Ελλάδα, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος σήμερα.

Και βέβαια, αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι έργο ζωής του Γιώργη, που κάτι αντίστοιχο από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Είναι σίγουρο ότι όσοι το επισκέπτονται μένουν ενθουσιασμένοι, κάτι που πολλαπλασιάζει τους καθημερινούς επισκέπτες, ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη.

Το ότι υπάρχει το Εθνογραφικό Κέντρο στη Μελίκη είναι ένα συν για την Ημαθία, αλλά πολύ περισσότερο για την ίδια την κωμόπολη.

Στη φωτογραφία, στην είσοδο του Εθνογραφικού,  ο Γιώργης Μελίκης με τη Ζωή Βεσυροπούλου  από ΔΣ του Συλλόγου Φίλων του Εθνογραφικού και φίλο επισκέπτη.

ΥΓ.  Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια από τα δημοσιεύματα της Φαρέτρας για το Εθνογραφικό και τις εκδηλώσεις του, με πρώτο συνέντευξη του Γιώργη Μελίκη στην εφημερίδα μας.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

————————————————

“Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη”: Ένα συναρπαστικό μάθημα βιωματικής Λαογραφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές των Ιωαννίνων

 

Συνάντηση των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη σε μικρό πνευματικό και όχι μόνο συμπόσιο

Φίλοι του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη / Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τον Τέλλο Άγρα

Παρουσίαση του λευκώματος “Μάσκες” στο Εθνογραφικό Κέντρο “Γιώργης Μελίκης”, Κυριακή 3 Νοεμβρίου

“Με το ζουρνά του Πάτμου” – Εικόνες γνήσιου λαϊκού πολιτισμού στο Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη

———-

banner-article

Ροη ειδήσεων