Ελλάδα

Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκαν 90 άτομα στον Οδοντωτό μετά από κατολίσθηση

Εγκλωβισμός ατόμων στον Οδοντωτό

Περιπέτεια ανέμενε 90 επιβάτες του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στην περιοχή των Καλαβρύτων. Ο συρμός στον οποίο επέβαιναν εγκλωβίστηκε εξαιτίας κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Στο Διακοπτό επέστρεψε με ασφάλεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, ο συρμός του Οδοντωτού με τους 90 επιβάτες, που είχαν εγκλωβιστεί στο τρένο εξαιτίας κατολίσθησης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Οδοντωτός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας.

Περιπέτεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά o oδοντωτός σταμάτησε κοντά στη θέση Νιάματα, στη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα, με κατολίσθησες πίσω και εμπρός της γραμμής. Οι επιβάτες είχαν παραμείνει για ώρα εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με το tempo24.news, στο σημείο βρέθηκαν Πυροσβεστική και Αστυνομία, προκειμένου να βγάλουν με ασφάλεια από το τρένο τα 90 άτομα που πήγαιναν από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα.

Στο σημείο πήγαν λεωφορεία του ΟΣΕ για να παραλάβουν τους επιβάτες, ενώ συνεργεία επιχείρησαν ώστε να ανοίξει η γραμμή. Συνεργεία της Περιφέρειας είχαν φτάσει επίσης, για να βοηθήσουν ενώ προληπτικά υπήρχαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε:

Ακινητοποίηση συρμού του Οδοντωτού στη θέση Νιάματα της γραμμής Διακοπτό – Καλάβρυτα με περίπου 90 επιβάτες. 

Επικοινώνησα άμεσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για να συντονιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Στο σημείο σπεύδουν λεωφορεία από τον ΟΣΕ για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας