Κοινωνία Οικονομία Υγεία

Υπουργός Υγείας: Ανακοίνωσε κυνικά τις «ταρίφες» για τα απογευματινά χειρουργεία

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε σήμερα τον… τιμοκατάλογο με βάση τον οποίο ο λαός θα βάζει το χέρι στην τσέπη, ειδάλλως θα περιμένει επί μήνες σε ατελείωτες λίστες αναμονής.

Ενδεικτικό της κυνικότητας και της αναλγησίας της κυβέρνησης, στη βάση της πολιτικής κόστους – οφέλους, είναι το γεγονός ότι οι τιμές καθορίζονται ανάλογα με τη σοβαρότητα της επέμβασης, με τους ασθενείς να καλούνται να πληρώσουν από 300 έως και 2.000 ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι νομιμοποιείται το φακελάκι.

Συγκεκριμένα, οι χειρουργικές επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες με βάση ιατρικά κριτήρια και η κοστολόγηση των επεμβάσεων γίνεται σε επίπεδο κατηγορίας. Ειδικότερα, οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

  • Πολύ μικρή επέμβαση: 300 ευρώ.
  • Μικρή: 500 ευρώ.
  • Μεσαία: 900 ευρώ.
  • Μεγάλη: 1.200 ευρώ.
  • Βαριά: 1.600 ευρώ.
  • Εξαιρετικά βαριά: 2.000 ευρώ.

Σε ένα προκλητικό σόου, ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα προσθέτοντας «σκοπός μας δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, σκοπός είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του. Μόνο ένας άνθρωπος ανόητος θα πίστευε στην κατάργηση του ΕΣΥ, το ΕΣΥ το αγαπάμε, το φροντίζουμε και για αυτό εργαζόμαστε»…

 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων