ART Βέροια Εικαστικά Πολιτισμός Τοπικά

Ελαχιστογραφίες: Γιώργος Τσακίρης – *κατ’ εξαίρεση / γράφει η Βίκυ Μελικιώτου Παπατζίκου

Ο Γιώργος Τσακίρης είναι ο καλλιτέχνης, που με το έργο του επηρέασε βαθύτατα τον τρόπο που παρατηρώ και αντιλαμβάνομαι την τέχνη.

  Συνεργάτες από το 2006.Το εργαστήριό του, στους πρόποδες του Πάικου, σε πολλούς που το επισκέπτονται θαρρώ πως φαντάζει σαν ένα αλλόκοτο και ακατανόητο σύμπαν.

Αν δεν ζήσεις την αγροτιά, αν δεν αφουγκραστείς τις πρωτογονικές λειτουργίες της φύσης, δεν μπορείς να αντιληφθείς την νομοτέλεια του έργου ενός παθιασμένου χειρώνακτα, ενός αγρότη καλλιτέχνη. Ο Γιώργος Τσακίρης πέρα από τα προφανή, αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία της ελληνικής εικαστικής σκηνής.

Ευφυής, αυθεντικός, ευρηματικός.
Κατατάσσεται στους “πρωτοπόρους” και δικαίως.
Άοκνος εργάτης της τέχνης του. Για τους φοιτητές του υπήρξε φωτεινός φάρος, υπόδειγμα δασκάλου, συνοδοιπόρος και επιδραστικός, όσο λίγοι…

Σταθμός στη συνεργασία μας η παρουσίαση της ατομικής του έκθεσης “ΤΟΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ” ART-ATHINA 2017 ( Tae kwon Do).

Αυτό, το ελάχιστο αφιέρωμα, έχει ως αφορμή την ατομική του έκθεση Χειροτεχνήματα και Άλλα” στη γκαλερί της Λόλας Νικολάου (Τσιμισκή 52, Θεσ/νίκη), που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 15/02 και θα διαρκέσει έως 15/03/2024. Τυπώθηκε κατάλογος – το κείμενο είναι του Γιάννη Μπόλη. Μην τη χάσετε, επισκεφθείτε την, αξίζει.

Οι εκθέσεις, τα έργα του Γιώργου Τσακίρη διατηρούν τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό της αρχής, του ξεκινήματος του καλλιτέχνη, έχουν αυτό το κάτι… που τι άλλο θα μπορούσε να είναι… παρά η πάντα νεανική ψυχή… η αλήθεια του καλλιτέχνη… κι αυτό όχι *κατ εξαίρεση.

Πάντα ευγνώμων

Βίκυ Μελικιώτου Παπατζίκου

……………

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο