Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη ο γιατρός για τον θάνατο 14χρονης ύστερα από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Για κακούργημα παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο χειρουργός ιδιωτικής κλινικής που είχε τοποθετήσει γαστρικό δακτύλιο σε 14χρονη από την Επανομή Θεσσαλονίκης το 2021, με αποτέλεσμα τον θάνατο του κοριτσιού πέντε ημέρες μετά την επέμβαση. Υπογραμμίζεται ότι ο γιατρός έχει δύο ακόμη καταδίκες για παρόμοιους θανάτους.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο χειρουργός παραπέμπεται για το αδίκημα της έκθεσης διά παραλείψεως από την οποία προέκυψε θάνατος, για χρήση πλαστού εγγράφου και υπεξαγωγή του. Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να απαγορευτεί στον γιατρό να διενεργήσει οποιαδήποτε επέμβαση, έως ότου δικαστεί.

Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι ο γιατρός αγνόησε τις εκκλήσεις των γονέων για τους φριχτούς πόνους που είχε η 14χρονη μετά την επέμβαση, της έδωσε εξιτήριο και της συνέστησε να πάρει παυσίπονα. Η κοπέλα υποφέροντας, πήγε σε ιδιωτική κλινική όπου και έχασε τη ζωή της από σηπτικό σοκ και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο γιατρός φέρεται επίσης να πλαστογράφησε το έγγραφο το οποίο παρουσίαζε, υποστηρίζοντας ότι η ανήλικη συναίνεσε με την υπογραφή της στην επέμβαση και ότι ενημερώθηκε για επιπλοκές. Δύο γραφολογικές πραγματογνωμοσύνες όμως καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του και αποδίδουν την υπογραφή σε άγνωστο πρόσωπο. Ακόμη, παραπέμπεται να δικαστεί για υπεξαγωγή εγγράφων, καθώς κατηγορείται ότι παρέδωσε ελλιπές υλικό με τη διαδικασία της επέμβασης, όταν του ζητήθηκε από τις δικαστικές αρχές.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο