Βέροια Πολιτική Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια – ΣΥΡΙΖΑ / Η Θεοδώρα Τζάκρη στον προσυνεδριακό διάλογο: “Απαντάμε στις ανάγκες των πολλών”

Με τη Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή Πέλλας, ο Σύριζα πραγματοποίησε  στον Πολυχώρο “Ελιά” της Βέροιας  εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου με ικανοποιητική προσέλευση μελών και οπαδών του.

Προλόγισε ο τοπικός γραμματέας Γρηγόρης Γεωργιάδης τονίζοντας: “Βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι μπροστά στο συνέδριο. Κάνουμε επανεκκίνηση. Έγιναν όλες οι προσπάθειες προετοιμασίας. Να δηλώσουμε συμμετοχή σε όλα, όσα θα ακολουθήσουν. Το κόμμα αποφάσισε δύο συναντήσεις, μία στην Κοζάνη και μία στη Λάρισα. Να συμμετέχουμε. Περνάμε στην αντεπίθεση.”

Η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνέχεια, ξεκινώντας από τις συγγένειες που συνδέουν Ημαθία και Πέλλα, τοποθετήθηκε στο κομβικό παρόν του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα το μέγεθος του κόμματος με τη φράση”Είμαστε το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη!”.

“Με συναίσθηση του πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας μπροστά στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μητσοτάκη, απαντούμε σ’ όλα τα δύσκολα προβλήματα, απαντώντας στις ανάγκες των πολλών.

Σήμερα είμαστε στην α’ συνέλευση. Στη β’ θα κατατεθούν οι δικές σας θέσεις. Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων και συντονιστικών οργάνων.

Θα τρέξουν τρεις καμπάνιες:

α) της ακρίβειας
β) της στεγαστικής κρίσης
γ) του ιδιωτικού χρέους

Όλα αυτά συντελούνται σε χρόνο ρεκόρ. Το βάρος του Συνεδρίου και των Ευρωεκλογών βαρύνει όλους μας.”

Συνεχίζοντας πέρασε στα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατηγοριοποιήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή το Κόμματος.

α) Στην ήττα οδήγησε η πανδημία, καθώς αποδόμησε του συνεκτικούς δεσμούς του κόμματος, ενώ η Κυβέρνηση νομοθετούσε ανενόχλητη.
β) Πέρασε το “όλοι το ίδιο είμαστε” μέσα από την επικοινωνιακή υπεροπλία της κυβέρνησης.
γ) Έλεγχος της ΝΔ παντού και μοίρασμα εκατομμυρίων.
δ) Πανίσχυρο δίκτυο προσλήψεων.
ε) Έλλειψη αξιοπιστίας δικής μας. Δεν την υπερασπιστήκαμε.
στ’) Ασκήσαμε καταγγελτική αντιπολίτευση.
ζ) Θεωρήσαμε ότι δεν χρειαζόταν ν’ αλλάξουμε διευρύνοντας.

Η βουλευτής ξάφνιασε το ακροατήριο με τη φράση “Ειλικρινά συγγνώμη, σύντροφοι, για την ήττα μας”  και συνέχισε λέγοντας κατηγορηματικά “υποτιμήσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Κι όποιος υποτιμά τον αντίπαλο χάνει”.

Επικεντρώνοντας το λόγο της στο παρόν, επεσήμανε ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει άλλα λεφτά να μοιράσει. Το ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 700 δισεκατομμύρια και ο ίδιος είναι όμηρος των τραπεζών και των funds.

Εξηγώντας πως από τις 24.οοο επιχειρήσεις  οι 500 συγκεντρώνουν το 80% των κερδών χάρη στην κυβέρνηση, αντιπαρέβαλε στη στάση της κυβέρνησης τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση “Μόνος μας αντίπαλος τα ολιγοπώλια!”

Ο Σύριζα

Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας
Θα αλλάξει τη φορολογία
Θα αλλάξει την οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης
Θα αναδιαρθρώσει το ιδιωτικό χρέος
Θα ενισχύσει τα Δημόσια Πανεπιστήμια
Θα προστατέψει τον κόσμο της εργασίας
Θα αλλάξει το σύστημα της Δικαιοσύνης

“Να γίνετε τα κύτταρα της Αριστεράς” κατέληξε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο. Ακούστηκαν ο Στέργιος Μποζίνης, ο Βαγγέλης Λένος, ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Λευτέρης Παπούλιας, ο Άγγελος Τόλκας και άλλοι.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας