Κοινωνία Οικονομία Πολιτική Τοπικά

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης επ’ ωφελεία της κοινωνίας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Για ένα στρατηγικής σημασίας νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής που όχι μόνο εμπεδώνει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα μας αλλά παράλληλα εξασφαλίζει τους απαιτούμενους πόρους για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, έκανε λόγο ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει 11 διαφορετικές παρεμβάσεις στην φορολογία

που κατανέμουν τα φορολογικά βάρη πιο δίκαια και πιο ισορροπημένα,

που ολοκληρώνουν τη διασύνδεση των POS µε τις ταµειακές µηχανές,

που γενικεύουν την ηλεκτρονική τιμολόγηση,

που περιορίζουν τη χρήση των µετρητών,

που υιοθετούν αυστηρά µέτρα για την καταπολέµηση του λαθρεµπορίου,

και που εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες µισθώσεις.

Όπως όμως τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας, από όλο αυτό το δάσος των αναγκαίων τομών, η μέγιστη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης βλέπει δυστυχώς μόνο το δέντρο της πρόσκαιρης ευκαιρίας να λαϊκίσει.

Εφευρίσκοντας ένα παραμύθι στο οποίο η Κυβέρνηση δήθεν «στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες» όταν αυτό που στην πραγματικότητα κάνει, είναι μία διόρθωση με πνεύμα λογικής και δικαιοσύνης, για να προστατευθεί η κοινωνία αλλά και οι ίδιοι οι συνειδητοποιημένοι και σοβαροί ελεύθεροι επαγγελματίες από όσους φοροδιαφεύγουν.

Απόδειξη, ότι η Κυβέρνηση στο παρόν νομοσχέδιο θεσπίζει τεκμήριο με σημείο αναφοράς τον κατώτατο μισθό, και μάλιστα βάζει και μία σειρά εξαιρέσεων και διαβαθμίσεων, για να γίνει ακόμη δικαιότερη η διόρθωση. Όπως η μείωση του τεκμηρίου για τους νέους επαγγελματίες, για όσους δραστηριοποιούνται σε περιοχές με μικρό πληθυσμό, για τις μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα και για τους πολύτεκνους.

Αλλά και η θέσπιση πλήρους απαλλαγής όχι μόνο όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι (ασθένεια, στρατιωτική θητεία, φυσικές καταστροφές) αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους με μπλοκάκια σε έως 3 εργοδότες καθώς και για τους αγρότες.

Έτσι τελικά, όπως κατέληξε ο κ. Τσαβδαρίδης, σε πείσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πολλοί, συνεπείς μέχρι τώρα με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, θα δουν από μηδενική επίπτωση μέχρι και μείωση των φορολογικών τους βαρών, λόγω της σταδιακής ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ. Τέλος, που για φέτος και με αυτό το νομοσχέδιο, καταργείται στο 50% από το 2024 για ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες, ασχέτως του αν δηλώνουν εισοδήματα υψηλότερα από το ελάχιστο τεκμαρτό καθαρό εισόδημα.

Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη στο βίντεο που ακολουθεί

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ 06 12 23

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο