Ελλάδα

Χανιά: Καθηγήτρια καταπλακώθηκε από σχολικό πίνακα την ώρα του μαθήματος

Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα, ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Ένα πρωτοφανές εργατικό ατύχημα συνέβη στα Χανιά, και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Βρυσών, όταν την ώρα του μαθήματος σχολικός πίνακας έπεσε πάνω σε καθηγήτρια και την τραυμάτισε.

Το γεγονός καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Χανίων κάνοντας λόγο για άθλια κατάσταση των σχολείων, κακοτεχνίες και φθορές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών και χρόνια απαξίωση των δημόσιων υποδομών τόσο από την κυβέρνηση, όσο και τις δημοτικές αρχές, στα χέρια των οποίων έχει μεταφερθεί η συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Ως ΕΛΜΕ Χανίων έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας  δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές. Η φράση «από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα» ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών αποτυπώνοντας  την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωση τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτιρίων. Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων,  Βερυκάκη Ευστρατία καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας