Κόσμος

Απελευθερώθηκαν 39 γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής

Η Χαμάς ζήτησε από τους Παλαιστίνιους στην πόλη Ναμπλούς να συγκεντρωθούν και να καλωσορίσουν τις γυναίκες και τα παιδιά που απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές. Η παλαιστινιακή οργάνωση δήλωσε ότι καλεί τον κόσμο σε μια «μαζική υποδοχή».

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα βρίσκονται τώρα στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο, έγινε γνωστό πριν από λίγο από τον ισραηλινό στρατό.

«Οι απελευθερωθέντες όμηροι υποβλήθηκαν σε έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο εντός του ισραηλινού εδάφους. Στρατιώτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων θα συνεχίσουν να τους συνοδεύουν, καθώς μεταφέρονται προς ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους», επισήμανε ο στρατός του κράτους – δολοφόνου. Τους απελευθερωμένους αιχμαλώτους συνοδεύουν και πράκτορες της Σιν Μπετ.

Συνολικά 24 όμηροι – 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος – απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμάς. Οι Ταϊλανδοί και ο Φιλιππινέζος παρέμειναν στην Αίγυπτο, όπου θα παραληφθούν από τις αρχές των χωρών τους.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι ομάδες του ξεκίνησαν μια πολυήμερη επιχείρηση με στόχο να διευκολύνουν την απελευθέρωση και μεταφορά των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και των Παλαιστινίων κρατουμένων.

(Με πληροφορίες από «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Από 902.gr

Ροη ειδήσεων