Κόσμος

Κολοράντο: Σκύλος περίμενε 10 εβδομάδες στο βουνό δίπλα στον νεκρό κηδεμόνα του. Αφοσίωση!

Στα βουνά του Κολοράντο βρέθηκε νεκρός ένας άντρας, ο 71χρονος Rich Moore, με τον πιστό σκύλο του, ένα Τζακ Ράσελ ονόματι Finney, να μην έχει φύγει από το πλευρό του.

Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ότι ο θάνατός του είχε επέλθει πριν από δέκα περίπου εβδομάδες. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο Finney πιθανολογείται πως επιβίωσε κυνηγώντας μικρά ζώα, χωρίς όμως ποτέ να απομακρυνθεί από κοντά του.

Η εκπαιδεύτρια σκύλων Delinda VanneBrightyn και μέλος της ομάδας εθελοντών διασωστών Taos Search and Rescue είπε ότι αναζητούσαν για μέρες τον άτυχο άντρα στην περιοχή όπου είχε βρεθεί παρκαρισμένο το αυτοκίνητό του.

Τελικά η σορός του εντοπίστηκε από έναν κυνηγό σε απόσταση 2,5 χλμ., μαζί με τον σκύλο, που είχε αδυνατίσει τόσο ώστε είχε απομείνει κυριολεκτικά ο μισός, μόλις 3 κιλά (το αρχικό βάρος του ήταν γύρω στα 6) αλλά ήταν ζωντανός.

 Όπως εξηγεί η εθελόντρια: «Τα Τζακ Ράσελ είναι αρκετά ανθεκτικά σκυλάκια», για να προσθέσει ότι η «μεγαλειώδης ιστορία επιβίωσης» του Finney επισφραγίζει την πίστη του στον κηδεμόνα του.

Ο σκύλος, μετά τη φροντίδα του σε κτηνιατρική κλινική, επέστρεψε να ζήσει μαζί με την οικογένεια του θύματος.

Ο Moore εκτιμάται ότι πέθανε από υποθερμία, μια κατάσταση που προκαλεί αποπροσανατολισμό και σύγχυση. Είχε ταξιδέψει μαζί με τη σύζυγό του στη Μοντάνα, να επισκεφτούν την άρρωστη αδερφή της, όταν αποφάσισε να ξεκινήσει μόνος του για πεζοπορία, παρόλο που η γυναίκα του τον είχε συμβουλεύσει να μην το κάνει μόνος. 

Πηγή: marieclaire

filoitexnisfilosofias

 

banner-article

Ροη ειδήσεων