Ελλάδα

Σύλληψη αστυνομικού στην Ίο: Έτσι παγίδεψαν τον διοικητή που κατηγορείται για διαφθορά

Νέα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση της σύλληψης του διοικητή αστυνομικού τμήματος στην Ίο με την κατηγορία της δωροδοκίας. Ο αστυνομικός που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα υπενθυμίζεται πως ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου.

Ο διοικητής φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ το χρόνο από ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος στην Ίο προκειμένου να μην προβεί σε ελέγχους στο κατάστημά του. Είχε ως συνεργό του έναν πολιτικό μηχανικό του νησιού ο οποίος δρούσε ως διαμεσολαβητής ανάμεσα σε αυτόν και τον επιχειρηματία. Όπως αποκάλυψε στην αστυνομία ο πολιτικός μηχανικός, η συμφωνία ήταν πως θα κρατούσε εκείνος τα 10.000 ευρώ και ο αστυνομικός τα υπόλοιπα λεφτά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Μάιο ο αξιωματικός φέρεται να πήρε μέσω του πολιτικού μηχανικού 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού για να μην προβεί σε έλεγχο σε οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνταν βάσει άδειας στο ξενοδοχείο.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες που περιήλθαν στις Εσωτερικές Υποθέσεις στα τέλη Αυγούστου και ανέφεραν ότι ο πολιτικός μηχανικός, ενεργώντας κατ’ εντολή του αξιωματικού, προσέγγιζε επιχειρηματίες του νησιού της Ίου και τους ζητούσε το συγκεκριμένο ποσό για κάθε τουριστική σεζόν, προκειμένου να μεσολαβήσει για να χρηματιστεί ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ούτως ώστε ο τελευταίος να μην προβαίνει σε βεβαιώσεις παραβάσεων.

Αφού εξακριβώθηκαν τα καταγγελλόμενα πρόσωπα και οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν, υποβλήθηκαν αιτήματα για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών και την καταγραφή της δραστηριότητάς τους. Στη συνέχεια, εκδόθηκαν βουλεύματα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και έτσι διαπιστώθηκε ύποπτη συνομιλία μεταξύ ιδιοκτήτη μπαρ στο νησί της Ίου με τον πολιτικό μηχανικό.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον επιχειρηματία ο οποίος κατέθεσε ότι στα τέλη του Αυγούστου τον προσέγγισε ο πολιτικός μηχανικός και του ζήτησε 30.000 ευρώ κατ’ εντολή του αξιωματικού, προκειμένου ο τελευταίος να σταματήσει τους αστυνομικούς ελέγχους στο κατάστημά του, κατά την τουριστική σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα του Οκτωβρίου.

Το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στην Ίο και αφού συνάντησε εκ νέου τον εν λόγω επιχειρηματία, προέβη στην προσημείωση του συμφωνηθέντος ποσού των 30.000 ευρώ. Σε προγραμματισμένο ραντεβού, που ακολούθησε στο τεχνικό γραφείο που διατηρεί ο πολιτικός μηχανικός, αυτός παρέλαβε το προσημειωθέν ποσό από τον καταγγέλλοντα.

Στη συνέχεια, στο τεχνικό γραφείο έφτασε ο αξιωματικός έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πολιτικό μηχανικό και παρέλαβε με τη σειρά του το χρηματικό ποσό από τον τελευταίο. Κατά την έξοδό του από το γραφείο, οι «αδιάφθροι» της ΕΛ.ΑΣ. τού πέρασαν χειροπέδες. Πάνω του βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας