Ελλάδα

Φωτιά στη Λαμία: Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης, κάηκαν σπίτια

Στην εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας προχωρούν οι αρχές. Δραματικές στιγμές στην περιοχή του Αφανού. Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών  για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της Λαμίας. Οι φλόγες έχουν ήδη κάψει μια αποθήκη και  δύο σπίτια. Νέο «112» για Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη για να περιορίσει τη φωτιά που έλαβε διαστάσεις λόγω ισχυρών των ανέμων. Επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου. Επίσης επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 2 PZL, 4 Air Tractors και ένα ελικόπτερο S-64.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να τα προστατεύσουν ρίχνοντας νερό στις αυλές καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με το Lamiareport, οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από το κομμάτι δίπλα στο γήπεδο και γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών νοτιανατολικών ανέμων ξέφυγαν σε παρακείμενες κατοικίες. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει καεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί και 2 σπίτια.

Νέο μήνυμα του «112» ειδοποιεί για πυρκαγιά και δίνει εντολή για εκκένωση προς Στυλίδα. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή εκκενώστε τώρα προς Στυλίδα. Πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται.

Σήμα από το 112 ζήτησε νωρίτερα από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία. Στη φωτιά στο Δομοκό, επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Το μήνυμα του «112»ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας