Περιβάλλον Περιβάλλον

SOS: Ο πλανήτης μας λιώνει

Η Γη λιώνει, κάθε μέρα που περνά ο πλανήτης μας καταστρέφεται ολοένα και περισσότερο και το μόνο σίγουρο είναι, ότι σε μεγάλο ποσοστό φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος. Έχουν περάσει ήδη 3 ημέρες από τη στιγμή που η Ελλάδα μας υποφέρει από ταυτόχρονες πυρκαγιές σε πολλά μέτωπα, καταστρέφοντας παρθένα και μη δάση, σπίτια, περιουσίες και φυσικά δολοφονούνται εφιαλτικά ανήμπορα ζώα.

Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ήδη από τις αρχές του Ιουνίου έως και αυτή τη στιγμή φλέγεται ολόκληρος ο Καναδάς, με μόλις εχθές, οι δασικές πυρκαγιές να φτάνουν τα 600 μέτωπα ταυτοχρόνως! Οι πυρκαγιές αυτές έχουν καταστρέψει 26 εκατομμύρια στρέμματα σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πυρκαγιών, με πάνω από 4.200 φωτιές να έχουν αναφερθεί φέτος. Η καταστροφή είναι η μεγαλύτερη από τότε που το παρατηρητήριο άρχισε να κρατά στοιχεία τη δεκαετία του 1980. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 1995, όταν κάηκαν πάνω από 17 εκατομμύρια στρέμματα σε όλον τον Καναδά.

Live χάρτης με ενεργές πυρκαγιές από το: https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#t:adv;d:2019-08-13;@-0.0,0.0,3z

Σύμφωνα λοιπόν, με τον παραπάνω χάρτη, αυτό που διαπιστώνεται είναι, ότι ολόκληρος ο πλανήτης μας υποφέρει και μαζί του υποφέρουμε όλοι μας. Ποιος φταίει όμως; Και πού θα καταλήξει όλο αυτό;

Σίγουρα, το σκίτσο του osamacartoons/Osama Hajjaj σκιαγραφεί ξεκάθαρα την κατάσταση τη Γης με την τελική κατάληξή της να διαγράφεται μάλλον άσχημη.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας