Θεάματα Νάουσα Ρεπορτάζ Τοπικά

Νάουσα / “Λύρες στις Πηγές” – Εκδηλώσεις με στόχο την διάσωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η προγραμματισμένη για την Κυριακή εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας στο Άλσος του Αγίου Νικολάου με τον τίτλο “Λύρες στις Πηγές”. Πρίν ξεκινήσει η συναυλία με τον Νίκο Ζωηδάκη και μουσικές από την Κρήτη, χαιρέτησε ο Φώτης Φανιάδης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας εκπροσώπους του Δήμου και της Εκκλησίας και το μεγάλο πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, για να παρακολουθήσει την μουσική βραδιά. Είπε χαρακτηριστικά ότι το μόνιμο μέλημά του και ο στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η διάσωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως.

Ο δήμαρχος της Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, ανάφερε ότι στην συνεδρίαση του πρωινού της ίδιας ημέρας ελήφθη η απόφαση της στήριξης της Ευξείνου Λέσχης στο εγχείρημα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως. Διαβεβαίωσε δημοσίως ότι έχει βρεθεί κονδύλιο 150 χιλιάδων Ευρώ για τις αναγκαίες επισκευές του κτιρίου, που θα περιλαμβάνουν θέρμανση, κουφώματα, και άλλα πολλά για την μόνιμη αποκατάστασή του. Επίσης ανακοίνωσε ότι πλέον το ξενοδοχείου στο Άλσος του Αγίου Νικολάου έχει νομίμως επέλθη στην ιδιοκτησία του Δήμου και έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα.

Ο Μητροπολίτης της Ναούσης, Βεροίας και Καμπανίας, Παντελεήμων, χάρηκε ιδιαίτερα που ο κόσμος γλεντούσε με παραδοσιακό τρόπο και εξέφρασε την επιθυμία του να δει το όνειρο της βιβλιοθήκης αυτής να γίνεται πραγματικότητα. Αποχαιρέτησε την εκδήλωση και τον Νίκο Ζωηδάκη με μία δική του μαντινάδα και ο Νίκος Ζωηδάκης απάντησε επίσης με μία δική του. Ο Μητροπολίτης επίσης δήλωσε ότι θα ήθελε του χρόνου τα Παύλεια να λήξουν με μία γιορτή σαν και αυτήν και κάλεσε τον Νίκο Ζωηδάκη και την Εύξεινο Λέσχη να συμπράξουν σε αυτήν την επιθυμία.

Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους ο Σύλλογος Κρητών Ημαθίας, που παρουσίασαν μερικούς χορούς από την Κρήτη! Το γλέντι συνεχίστηκε με μεγάλη διάθεση μέχρι αργά το βράδυ! Ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του και με τα ωραία ψητά που είχε προετοιμάσει η Εύξεινος Λέσχη για την βραδιά, σε προσιτές τιμές.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας