Πολιτισμός Συν & Πλην Σχόλια Τοπικά

Νοσοκομείο Βέροιας / Το graffiti του Θέμη Κωνσταντινόπουλου έργο Τέχνης και μήνυμα ζωής

Εντυπωσιακό το γιγαντιαίο graffiti του Θέμη Κωνσταντινόπουλου, που φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη του δρόμου (street artist) πάνω σε τοίχο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Βέροιας.

Ο καλλιτέχνης έχει δώσει έξοχα δείγματα της δουλειάς του εδώ στη Βέροια, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, βραβευμένος επιπλέον και σε παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό, τιμή που αντανακλά και στη Βέροια, όχι μόνο στον ίδιο!

Στο συγκεκριμένο έργο το μήνυμα του καλλιτέχνη είναι σαφές. Τα δύο πρόσωπα που αγκαλιάζονται σηματοδοτούν με την κίνησή τους την ανθρωπιά και τη συμπαράσταση, που θα έπρεπε να είναι κατευθυντήρια γραμμή ζωής για όλες τις κοινωνίες, ιδιαίτερα όταν κάποιους η ζωή τους χτυπά σκληρά στερώντας τους την υγεία.

Επειδή ειδικά οι αιμοκαθαιρόμενοι, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, είναι πάρα πολλοί σήμερα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Νοσοκομείο της Βέροιας γνωρίζει την αγωνία τους, το μήνυμα απευθύνεται σε όλους που θα μπορούσαν να χαρίσουν ζωή με τη δωρεά οργάνων, αρκεί να συνειδητοποιήσουν την αξία της δωρεάς.

Το κομμάτι του πάζλ που κρατάει η μία φιγούρα συμπληρώνει τις ανάγκες της άλλης. Όσο για το μήνυμα “Χάρισε ζωή” είναι και σαφές και βαθιά ανθρώπινο!

Έργο εξαιρετικό από αισθητική άποψη αλλά και απόλυτα λειτουργικό ως μήνυμα!

far

Συνέντευξη του Θέμη Κωνσταντινόπουλου  στη Φαρέτρα μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Θέμης Κωνσταντινόπουλος, ένας χαρισματικός νεαρός καλλιτέχνης της Βέροιας / Όταν το γκράφιτι γίνεται Τέχνη

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο