Γράμματα & Τέχνες

Εικαστικά τμήματα της ΚΕΠΑ – Κατασκευές και ζωγραφική σε μια έκθεση μικρών και μεγάλων

Εγκαίνια χθες το βράδυ για τα εικαστικά τμήματα της ΚΕΠΑ Βέροιας που έδειξαν τη δουλειά τους  στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Μικροί μαθητές που ασχολούνται με τη ζωγραφική και άλλοι με τις κατασκευές εκθέτουν τα όσα έμαθαν μέσα στους έξι μήνες διδασκαλίας από τον δάσκαλό τους, απόφοιτο της Σχολής καλών Τεχνών Φλώρινας, Αλέξη Νικολαΐδη.

Ζωγραφικά στιγμιότυπα μικρών παιδιών εκτίθενται μαζί με κατασκευές τους που αναφέρονται στον “Μικρό πρίγκιπα” ή τον Superman, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών, και οι κατασκευές των μεγάλων εμφανώς επηρεάζονται από τον κόσμο των παραμυθιών ή τα ρολόγια του Σαλβατόρ Νταλί.

Ο Αλέξης Νικολαΐδης είπε μιλώντας στη faretra. info για τη τη δουλειά των εργαστηρίων:

Χρόνος: Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο, είναι λίγος ο χρόνος, για να δείξει κανείς τη δουλειά του.

Τμήματα:  Διδάσκω σε δύο τμήματα Α’ και Β’ Δημοτικού  και ένα Γ’ και Δ’ . Είναι τμήματα Ζωγραφικής. Επίσης έχω δύο τμήματα κατασκευών, ένα παιδιών και ένα ενηλίκων.

Στις κατασκευές τα δύο παιδιά είναι στην Ε’ τάξη και το ένα στη Γ’.

Ενδιαφέροντα των παιδιών: Ενώ έδειξα πίνακες σουρεαλιστών ζωγράφων, π.χ. του Ρενέ Μαγκρίτ ή άλλων, βλέπω ότι τα παιδιά, χωρίς να απορρίπτουν κάτι τέτοιο, επηρεάζονται περισσότερο από εικόνες και φιγούρες της τηλεόρασης. Ξαναγυρίζουν, όμως, στους πίνακες.

Αγαπημένα χρώματα: Φυσικά τα έντονα, και μια παράξενη επιμονή στο μωβ.

Παιδικές κατασκευές – υλικά: Αγαπημένες φιγούρες ο “Μικρός Πρίγκιπας” και ο Superman και υλικά το χαρτόνι και ο γύψος. Επιλέγουμε ανακυκλούμενα υλικά.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό οι μικροί αυτενεργούσαν ευχάριστα και ως προς τα θέματα.

Κατασκευές ενηλίκων: Προτάθηκαν διάφορες ιδέες και οι δύο κυρίες που συμμετέχουν στο τμήμα επέλεξαν. Παραμυθένια σπιτάκια, και ρολόγια του Νταλί. Η πορεία των εργασιών οδήγησε σε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καθώς έβλεπαν βήμα το βήμα τη δουλειά τους να ολοκληρώνεται.

…………….

Διάρκεια έκθεσης: 26/5-31/5

…………….

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας