Βέροια

Βιολογικός Καθαρισμός Βέροιας . Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…

Η φωτογραφία είναι της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας

Δύο ημέρες μετά την από 9.3.2023 ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με μοναδικό θέμα την λειτουργία του Βιολογικού της Βέροιας κι ενώ ο Δήμαρχος Βέροιας , αυτάρεσκα δήλωνε ότι δεν πείστηκε από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι στον βιολογικό της Βέροιας όλα βαίνουν καλώς κατά τον ίδιο ,  το απόγευμα του Σαββάτου (11.3.2023)   επαναλήφθηκαν οι εικόνες της 31.12.2022.

Οι εικόνες, με το μαύρο νερό που πέφτει από τον αγωγό του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ του Δήμου Βέροιας στο ποτάμι όχι απλά διαψεύδουν αλλά εκθέτουν τον κο Κωνσταντίνο Βοργιαζιδη, ο οποίος πρέπει να αντιληφθεί, ότι με αστειάκια και ειρωνείες στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, παρόμοια με αυτά που έκανε στο Δημ. Συμβούλιο Βέροιας την 9.3.2023, πλέον δεν μπορεί να καλύπτει την ανεπάρκεια του στην διαχείριση του Βιολογικού που μέρα με την μέρα τον εκθέτει.

Κύριε Βοργιαζίδη τελικά τι έφταιξε το Σάββατο 11.3.2023 και στο ποτάμι αντί για διαυγές νερό, χύθηκε από τον αγωγό της ΔΕΥΑ του Δήμου Βέροιας , μαύρη -καφέ λάσπη;Θα δώσετε επιτέλους κάποια απάντηση;

Μήπως υπήρξε κάποια ξαφνική βλάβη, δηλαδή κάηκε πάλι κάποιο ρελέ από την εγκατάσταση ή κάποιο από τα Inverter όπως κατά δήλωση σας,στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας συνέβη την 31.12.2022 ; Όχι κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη,καθώς όπως αναφέρεται στο από 11.3.2023 έγγραφο της οικολογικής ομάδας Βέροιας , ο ηλεκτρολόγος της εγκατάστασης του Βιολογικού της Βέροιας, δεν διαπίστωσε καμία βλάβη.

Τελικά τα όσα καταγγέλλει η οικολογική ομάδα Βέροιας στο από 11.3.2023 έγγραφο της είναι αληθή ή ψευδή;

Τα όσα κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας (9.3.2023) ο εκπρόσωπος της οικολογικής ομάδας , Νίκος Ασλάνογλου κι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης σχετικά με το παρόμοιο συμβάν της 31.12.2022 είναι κι αυτά ψευδή; Εάν είναι ψέματα, καθώς τα όσα ειπώθηκαν είναι εξόχως επιβαρυντικά για εσάς , οφείλετε αύριο να καταθέσετε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για να διαφυλάξετε το κύρος του Δήμου Βέροιας, διαφορετικά η σιωπή σας επί των παραπάνω καταγγελιών ερμηνεύεται ως αποδοχή των όσων σας καταλογίζει η οικολογική ομάδα.

Πρόταση.Ίσως η πιο απλή που υπάρχει:

Πάρτε επιτέλους μια πρωτοβουλία,με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος για εσάς και αναθέστε με δαπάνη του Δήμου Βέροιας ,τον διαχειριστικό έλεγχο του Βιολογικού και του εργολάβου στον οποίο έχετε αναθέσει την λειτουργία του, σε μια ανεξάρτητη αρχή , που για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες θα βρίσκεται καθημερινά στον Βιολογικό και θα ελέγχει την λειτουργία του , όπως η ίδια θα κρίνει (ανεξάρτητα και αμερόληπτα) και λαμβάνοντας προφανώς δείγματα από τον καταληκτικό στο ποτάμι αγωγό και όχι από δεξαμενή εντός της εγκατάστασης,όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Κε δήμαρχε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή όπως και οι ευθύνες που ενδεχομένως να βαραίνουν εσάς.

Ανεξαρτήτως όμως του παραπάνω ,οφείλετε να δράσετε έστω και τώρα ,αναγνωρίζοντας το προφανές,ότι εάν οι καταγγελίες της οικολογικής ομάδας είναι αληθείς και βάσιμες, το μέγεθος της ζημιάς είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό και βασικός υπεύθυνος είστε εσείς με την στάση σας όλο αυτό το διάστημα.

Το θέμα προφανώς δεν έκλεισε, αλλά μόλις άνοιξε. Θέλω να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων που λήφθηκαν την 31.12.2022 αλλά και την 11.3.2023, θα γίνουν γνωστά σε όλους μας και δεν θα συμπεριληφθούν στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του Δήμου Βέροιας .

Θεόφιλος Κορωνάς,

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας