Αγροτικά Νάουσα Τοπικά

Μπλόκο Διασταύρωσης Νάουσας: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια

Τονίσαμε το πάγιο αίτημα μας για ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει απ’ όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το κεφάλαιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Μπλόκο Διασταύρωσης Νάουσας

Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας»

Στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων , αγρότες του μπλόκου της διασταύρωσης της Νάουσας, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Διαμαρτυρήθηκαν για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην έκδοση των πορισμάτων από την πλευρά του οργανισμού με αποτέλεσμα οι αγροτοπαραγωγοί να μην έχουν λάβει χρήματα και να δυσκολεύονται να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

Από τη συζήτηση με την προϊσταμένη φάνηκε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού με αποτέλεσμα τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς , το πάγωμα των προσλήψεων , η υποστελέχωση του οργανισμού , η υποχρηματοδότηση του .

Τονίσαμε το πάγιο αίτημα μας για ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει απ’ όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το κεφάλαιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Έγινε γνωστό ότι τα πορίσματα θα αποσταλούν έως τα τέλη Απρίλη , με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγική διαδικασία.

Καλούμε τους αγρότες να είναι σε επαγρύπνηση για το νέο σχέδιο αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ που θα φέρει η κυβέρνηση.

banner-article

Ροη ειδήσεων