Ελλάδα

ΓΕΑ: Τερματίζονται οι έρευνες – Νεκρός θεωρείται πλέον και ο κυβερνήτης του Φάντομ

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη υποστηριζόταν από τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων.

Την οικογένεια του άτυχου σμηναγού στο χωριό Γρανίτης στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας επισκέφθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Xθες το απόγευμα, οι δύο στρατιωτικοί ταξίδεψαν στην Αρκαδία όπου βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Τουρούτσικα, προκειμένου να τους συλλυπηθούν για την απώλεια του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ, που κηδεύεται αύριο στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι το διθέσιο F-4Ε Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε 15 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «ρουτίνας» σε χαμηλό ύψος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας