Θέματα Παιδείας

Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου, πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του ΣΠΕΚ

“Ιωαννίδειο” 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

 «Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου»

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:30 π.μ. η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά παρέδωσε στη Διευθύντρια του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, κα Τσιάπου Βασιλική, την ευγενή προσφορά μεγάλου αριθμού βιβλίων της διακεκριμένης Κύπριας λογοτέχνιδας Κίκας Πουλχερίου, ως αντίδωρο φιλαναγνωσίας στους μαθητές του σχολείου. Παράλληλα, ο καλεσμένος συγγραφέας – ποιητής, μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και Πολιτιστικός Εκπρόσωπος του ΣΠΕΚ στην Κύπρο, κ. Ελευθέριος Πλουτάρχου, δώρισε βιβλία του στη βιβλιοθήκη του σχολείου, διάβασε με παραστατικό τρόπο αποσπάσματα από τα έργα του, αλληλεπιδρώντας διαδραστικά μέσα από εκπαιδευτικά εργαλεία με τους μαθητές της Δ’ και Ε’ Δημοτικού, βασισμένα σε αρχές μυθολογίας, ιστορίας, Ελληνικού Πολιτισμού, ποίησης – λογοτεχνίας και επαγγελματικού προσανατολισμού με κέντρο το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Επιπρόσθετα, συζήτησε με τους συναδέλφους δασκάλους και τους μαθητές τους για τη ζωή και το έργο του στην Κύπρο, πώς παράλληλα με το βιοποριστικό του λειτούργημα, αυτό του δασκάλου, καλλιέργησε την τέχνη της γραφής και πώς καταφέρνει να διατηρεί ακμαίο το πάθος του για τα Ελληνικά Γράμματα και τον Πολιτισμό μας μέσα στη σύγχρονη εποχή των τεχνολογικών εξελίξεων.

Το 40ο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, η Ιωαννίδειος Σχολή, αποτελεί ένα πολιτισμικό μνημείο για το κέντρο της Θεσσαλονίκης διότι κατέχει το μοναδικό προνόμιο να είναι το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και να έχει την πιο μακρόχρονη ιστορία από όλα τα άλλα σχολεία του κέντρου. Μέσα στους κόλπους του γαλουχήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλης της Θεσσαλονίκης και της χώρας ευρύτερα.

Θερμές ευχαριστίες από τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στην Διευθύντρια του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κα Τσιάπου Βασιλική και στις δασκάλες κα Αντωνία Χατζηλιάδου και κα Μαρία Χατζητσακίρογλου. Αν επιθυμείτε και η δική σας σχολική μονάδα να λάβει μέρος στα Προγράμματα Φιλαναγνωσίας του ΣΠΕΚ, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@cultural-association.org

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΕΚ

“Μανουήλ Πανσέληνος” 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης 

 «Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου»

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΣΠΕΚ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Εκλεκτοί Αναγνώστες, Αγαπητοί Φίλοι, Αγαπητές Φίλες, Μέλη και Συνεργάτες του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές νέων μελών, αλλά και οι ανανεώσεις εγγραφών παλαιότερων μελών για το έτος 2023. Κόστος εγγραφής 20€. Επικοινωνείτε μαζί μας στο info@cultural-association.org Για το τρέχον έτος τα εγγεγραμμένα και ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου απολαμβάνουν τα εξής προνόμια μεταξύ άλλων: 

Ατομική Συνέντευξη στο Solomos Web Radio TV του ΣΠΕΚ

-Προνομιακή στήριξη στις έντυπες εκδόσεις τους με τον ΣΠΕΚ – Αρχύτας

-Συγχρηματοδότηση των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων με τον ΣΠΕΚ, eBook / audiobook / videobook (κάλυψη έως 50%)

-Προώθηση των εικαστικών έργων τους, εργόχειρων κ.ο.κ. στην ηλεκτρονική γκαλερί “Books & Gifts Gallery”

-Συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. του ΣΠΕΚ, πρώτη συνάντηση 04/2/2023 Αφιέρωμα στο έργο της Κίκας Πουλχερίου”

-Στήριξη των Βιβλιοπαρουσιάσεων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεών τους

-Δυνατότητα Αρθρογραφίας

-Συμμετοχή στην Πτέρυγα Νέων του ΣΠΕΚ

Προσκλήσεις για Εκδηλώσεις του ΣΠΕΚ

-Βεβαίωση Εγγραφής – Πιστοποιητικό

και πολλά άλλα. “Ο Πολιτισμός, το όραμά μας, η διαδρομή μας”

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας